"Luminor" piešķir 10,4 miljonu eiro aizdevumu industriālā parka "Rumbula" projektam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

"Luminor Bank" piešķīrusi 10,4 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu nekustamo īpašumu attīstītājam "Sirin Development" A klases industriālā parka "Rumbula" projektam, informē bankas pārstāvji.

Projekts tika īstenots vairākos posmos, un patlaban ekspluatācijā ir nodots un jau pilnībā iznomāts ceturtais noliktavu komplekss 28 000 kvadrātmetru platībā.

"Sirin Development" ir viens no lielākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Baltijā, kas 15 gadu laikā attīstījis nekustamos īpašumus vairāk nekā 600 000 kvadrātmetru platībā un šobrīd Latvijā un Lietuvā pārvalda nekustamos īpašumus 324 000 kvadrātmetru apmērā.

Uzņēmums nesen pabeidza ceturto A klases noliktavu kompleksu "Rumbulas" loģistikas parkā. Visu noliktavu būvniecībā izmantoti energoefektīvi materiāli un metodes, kā arī inovatīvi inženiertehniskie risinājumi, lai noliktavās radītu labus darba apstākļus un samazinātu komunālos maksājumus. Loģistikas parks atrodas Latvijas galveno autoceļu A4, A5, A6 un A7 tuvumā.

"Luminor Bank" izsniedza finansējumu arī projekta pirmās kārtas īstenošanai, un šis aizdevums ir nākamais solis ilgtermiņa sadarbības paplašināšanā.

"Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs informē, ka "Rumbulas" loģistikas parka ceturtā kārta ir pabeigta, paplašinot parka kopējo platību līdz 90 000 kvadrātmetru. "Sirin Development" Viļņā, Kauņā, Rīgā un Tallinā ir sācis attīstību 120 000 kvadrātmetru platībā, tos plānots nodot tirgus apritē līdz 2024.gadam. Blakus lidostai "Rīga", Grenču ielā, ir plānots projekts 26 000 kvadrātmetru platībā.

Latvijas tirgū "Sirin Development" darbojas no 2009.gada. Rīgā uzņēmums pašlaik attīsta un pārvalda loģistikas parku "Rumbula" un attīstīja 37 000 kvadrātmetru loģistikas centru "Olaine", kā arī plāno investēt 100 miljonus eiro loģistikas parkā pie lidostas "Rīga".

"Sirin Development" ir viens no lielākajiem industriālo nekustamo īpašumu attīstītājiem Baltijas valstīs, kura darbība ietver industriālo nekustamo īpašumu attīstīšanu un apsaimniekošanu, "build-to-suit" projektu īstenošanu, nekustamā īpašuma iegādi un nomu. Pašlaik uzņēmums attīsta 120 000 kvadrātmetru noliktavu platību un pārvalda 324 000 kvadrātmetru industriālo īpašumu Lietuvā un Latvijā. Nākamo piecu gadu laikā uzņēmums plāno paplašināt "A+" klases noliktavu platību līdz vienam miljonam kvadrātmetru.

Pēc aktīvu apmēra "Luminor Bank" filiāle Latvijā ir ceturtā lielāka banka Latvijā. Banku kontrolē ASV investīciju kompānija "Blackstone".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu