Zinātnes politikas ieviešanai atvēl vairāk nekā 14 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Zinātnes politikas ieviešanai, vadībai un kapacitātes stiprināšanai tiks atvēlēti 14 398 945 eiro, otrdien, 28. novembrī, nolēma valdība.

Finansējums tiks novirzīts izdevumu segšanai, kas radušies, Latvijai piedaloties vismaz piecās Eiropas Pētniecības telpas aktivitātēs līdz 2029.gada 30.novembrim, kā arī sagatavojot Latvijas līdzdalības monitoringa ziņojumu. Iecerēts arī nodrošināt Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvniecību Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas pamatprogrammā "Apvārsnis Eiropa".

Pieņemtajā noteikumu projektā tāpat noteikts līdz 2025.gada 1.janvārim izveidot starpinstitucionālu darba grupu "mērķtiecīgai sadarbībai un koordinācijai nacionālā līmenī starptautiskās sadarbības paplašināšanai", kā arī veikt Latvijas Viedās specializācijas stratēģijas un tās ietvaros definēto specializācijas jomu padziļināto analīzi zinātnē un pētniecībā.

Noteikumu projektā iekļauti arī pasākumi Latvijas zinātnes stratēģiskās komunikācijas īstenošanai - būs jānodrošina Latvijas zinātnes tīmekļvietnes "researchlatvia.gov.lv" lietotāju skaita pieaugums, ik gadu jāiekļauj vismaz 50 Latvijas izcelsmes zinātnieku profili diasporas zinātnieku datubāzē, kā arī jāpaplašina Latvijas kosmosa nozares tīmekļvietnes "latviaspace.gov.lv" saturs un tā funkcionalitātes pilnveidošana.

Savukārt Pasaules Latviešu zinātnieku kongresā Latvijā 2028.gadā kopējam dalībnieku skaitam būs jābūt vismaz par 20% vairāk nekā šogad.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidro, ka pasākuma mērķis ir stiprināt pētniecības un attīstības pārvaldības un analītisko kapacitāti, lai nodrošinātu Viedās specializācijas stratēģijas vadību un efektīvu ieviešanas monitoringu.

IZM projektu īstenos sadarbībā ar Latvijas Zinātnes padomi.

Projekta iesniegumā pasākuma īstenošanai kopējais pieejamais finansējums plānots ne vairāk kā 12 127 868 eiro, tai skaitā ERAF finansējums 10 308 687 eiro apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 1 819 181 eiro apmērā.

Pasākuma plānoto kopējo attiecināmo finansējumu veido ERAF finansējums 12 239 103 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 2 159 842 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu