Bezmaksas vilciena biļetes jūrmalniekiem: kad tās tiks ieviestas? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens
Jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens Foto: Zane Bitere/LETA

Šī gada pavasarī Jūrmalas dome ierosināja pilsētas iedzīvotājiem nodrošināt bezmaksas vilcienus uz Rīgu un atpakaļ. Ideja radīja  ažiotāžu, un daudzi ar nepacietību gaida tās īstenošanu. Laiks ir pagājis, taču nekas nav mainījies. RUS TVNET skaidroja, vai Jūrmalas iedzīvotāji tiks pie bezmaksas vilciena biļetēm. 

"Gaidu bezmaksas vilcienus jau pusgadu. Mūsu trīs cilvēku ģimene ik mēnesi tērē vilciena biļetēm uz Rīgu 130 eiro mēnesī. Bezmaksas biļetes ļautu ieekonomēt, kas it īpaši ir svarīgi tagad, ziemas periodā," sacīja Jūrmalas iedzīvotāja Natālija. 

Jūrmalas domē skaidro, ka pirmo reizi ideja par bezmaksas vilcienu pilsētas iedzīvotājiem tika izteikta pavasarī, tāpēc darbs notiek jau ilgāku laiku. Jūrmalas domes preses dienests skaidro, ka šajā laikā veikti visi nepieciešamie sagatavošanās darbi - izstrādāti noteikumi un procedūras, savukārt IT risinājumu izstrāde, kas būtu savietojama ar "Pasažieru vilciena" sistēmām, ir noslēdzošajā stadijā. 

Pašvaldība skaidro, ka pilsētas iedzīvotāji, kuru rīcībā ir Jūrmalnieka karte, varēs iegūt divas bezmaksas biļetes dienā maršrutā Ķemeri-Rīga-Ķemeri. Pirms katra brauciena būs nepieciešams noformēt bezmaksas biļeti elektroniskā veidā vai arī staciju kasēs. 

"Es par to priecātos. Man ir dokumenti, kas pierāda, ka strādāju Rīgā. Ieekonomētu 43 eiro!" sacīja vietējā iedzīvotāja Olga. 

Pēc prognozēm, Jūrmalas iedzīvotāji varēs sākt izmantot bezmaksas vilcienu biļetes jau šī  gada nogalē. 

Dome sola, ka precīzu datumu, kā arī citas detaļas par bezmaksas biļešu izmantošanu būs pieejamas pašvaldības mājaslapā jurmala.lv.

Pašvaldība atgādina, ka pašlaik joprojām ir nepieciešams iegādāties maksas biļetes.

Lai iegūtu tiesības izmantot bezmaksas biļetes uz Rīgu un atpakaļ, Jūrmalas iedzīvotājam būs jābūt deklarētam pilsētā līdz 2024. gada 1. janvārim, kad arī tiks apkopoti dati par deklarēto iedzīvotāju skaitu pilsētā. 

Iepriekš ziņots, ka Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītāja Gundega Ose prognozēja, ka šis projekts pašvaldībai izmaksās 1,2-1,6 miljonus eiro. Šāda summa noteikta, ka vidēji viens brauciens izmaksā 1,153 eiro bez PVN.

Pēc jaunās sistēmas ieviešanas plānots, ka arī pilsētas autobusu kustības saraksts tiks pilnībā pakārtots vilcienu sarakstiem. Tas tiek darīts ar mērķi, lai aicinātu cilvēkus biežāk izmantot videi draudzīgāku sabiedrisko transportu. 

Tomēr, ja ierēdņu iecere pārsēdināt cilvēkus no automašīnām uz vilcienu tiks īstenota, tas, visticamāk, radīs situāciju, ka elektrovilcieni Jūrmalas virzienā būs pārpildīti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu