Paziņoti IKT nozares gada balvas "Platīna pele 2023" ieguvēji; atzinības saņem arī vairāki skolotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konferencē "LIKTA(I)2023" pasniegta informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares gada balva "Platīna pele 2023" četrās kategorijās.

Kategorijā "Uzņēmuma digitālā transformācija" starp mazajiem un vidējiem uzņēmumiem balvu saņēma SIA "Valmiermuižas alus" par veiksmīgi ieviesto digitālo transformāciju brūvēšanas procesā alus darītavā. Projektu izstrādājis SIA "Elva Baltic".

Savukārt lielo uzņēmumu apakškategorijā "Platīna peli" ieguva SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) ar mākslīgā intelekta risinājumu "Aiga-AI" grāmatveža asistentu.

Nominācijā "Valsts digitālā transformācija" pakalpojumu kategorijā godalgu saņēma Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) ar Vispārējo Dziesmu un Deju svētku datu pārvaldības informācijas sistēmu "VIDDIS". Projekta izstrādātājs bija SIA "ZZ Dats".

Šīs pašas nominācijas sistēmu apakškategorijā balvu ieguva Kultūras informācijas sistēmu centrs ar virtuālo asistentu platformu, ko izstrādājis SIA "Tilde".

Foto: Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konferenca "LIKTA(I)2023"

Par labāko e-skolotāju atzīta Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas datorikas skolotāja Oksana Ivanova, kura saņēma arī SIA "Tilde" speciālbalvu.

Kategorijā "Labākā kiberdrošības iniciatīva" balva tika pasniegta SIA "Cyber Circle" par izstrādāto kibersacensību projektu "KiberPlēsis".

LIKTA "Facebook" lapā sabiedrībai bija iespēja nobalsot par savu favorītu starp visiem "Platīna Pele" nominantiem. Sabiedrības balsojumā augstāko novērtējumu ieguva Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas matemātikas un programmēšanas skolotāja Tatjana Strigaļova.

Konferencē tika pasniegtas arī vairākas speciālbalvas. Lietuviešu uzņēmums "DocLogix" atzinīgi novērtēja "Tildes" izstrādāto virtuālo asistentu "Signe", ko ieviesis VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", bet Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera speciālbalvu pasniedza SIA "Tet" par uzņēmuma interneta, TV un balss pakalpojumu biznesa procesu digitālo transformāciju. Savukārt kopiena "Women4Cyber Latvia", kuras mērķis ir veidot stipru kiberdrošības kopienu, saņēma LMT speciālbalvu..

IKT nozares balvu "Platīna pele" pasniedz kopš 2007.gada, to organizē LIKTA.

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari - informācijas tehnoloģiju un programmatūras jomu, telekomunikācijas un pakalpojumu sektoru. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības attīstību, IKT izglītības pilnveidi un nozares izaugsmi Latvijā. LIKTA apvieno nozares organizācijas un uzņēmumus, kā arī individuālos biedrus un citas asociācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu