Masks rupji nolamājis kompānijas, kuras atsakās izvietot reklāmu platformā X (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Ja reklāmdevēji ilgstoši boikotēs sociālo tīklu X, tas var bankrotēt, atzinis amerikāņu biznesmenis Īlons Masks, kura vadībā kompānija pieredz ne tos vieglākos laikus. Reaģējot uz notiekošo, Masks ļoti rupji izteicies par kompānijām, kas atsakās izvietot reklāmas viņa vadītajā uzņēmumā, vēsta “The New York Times”.

“DealBook” samitā Ņujorkā 29. novembrī Masks atvainojās par savu publicēto ziņu, kurā viņš atbalstīja antisemītisku sazvērestības teoriju, taču paziņoja, ka “reklāmdevēji centušies viņu šantažēt”. Viņa galvenais vēstījums daudziem zīmoliem bija “nereklamējiet”, taču savā uzrunā viņš vairākkārt izmantoja nenormatīvu leksiku attiecībā pret reklāmdevējiem.

Viņš gan atzina, ka ilgstoša boikota dēļ X var bankrotēt, tomēr uzskata, ka kompānijas kraha scenārija gadījumā būs vainojami tieši reklāmdevēji, nevis Maska īstenotā politika.

Miljardieris piebilda, ka, raugoties pagātnē, viņam nevajadzēja atbildēt uz konkrēto ziņojumu, bet konkrēti uzrakstīt, ko viņš ar to bija domājis.

“Es ar savu atbildi ļāvu nelabvēļiem mani apsūdzēt antisemītismā. Es ļoti nožēloju, ko izdarīju,” teica Masks.

Iepriekš vēstīts, ka vairāki lieli amerikāņu zīmoli, piemēram, “Apple” un “Disney” paziņojuši, ka aptur savu reklāmu platformā X pēc tam, kad Masks izrādījis atbalstu antisemītiskam paziņojumam.

Pēc apsūdzībām antisemītismā Masks apmeklēja Izraēlu, kur tikās ar prezidentu Izaku Hercogu un premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu