Elegantā gaisotnē atklāj Gunas Leiškalnes-Rokas un Denisa A. Ševeļova jauno grāmatu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Sniegotā trešdienas vakarā Ķīpsalas mākslas galeriju „Ola Foundation” piepildīja izsmalcinātu viesu pulks, jo šeit norisinājās Gunas Leiškalnes-Rokas un Denisa A. Ševeļova jaunās grāmatas „STILS II: Mājas viesības. EATING, HOSTING and SOCIETY” atklāšanas suareja.

„Šī grāmata stāsta par prieku, kas rodas no cilvēku savstarpējās saskarsmes un kvalitatīvas kopā būšanas. Tā ir kā ceļvedis viesību un svinību plānošanā, vienlaikus uzsverot saviesīgo pasākumu vēsturisko nozīmi Latvijas kultūrtelpā. Grāmatā arī sniedzam ieskatu mūsu valsts ievērojamāko namamāšu un namatēvu ēdamistabās un gatavošanās procesā viesībām,” atklāj grāmatas autore Guna Leiškalne-Roka.

Foto: publicitātes

„Grāmata „STILS II: Mājas viesības” sevī iemieso un koncentrētā veidā piedāvā esenci, būtiskāko no manas un Gunas plašās pasākumu rīkošanas pieredzes, jo piecpadsmit gadu ilgās draudzības laikā esam organizējuši vairāk nekā 100 dažāda mēroga pasākumus Rīgā, Tallinā, Londonā un citur. Grāmata ir aicinājums svinēt dzīvi, un tā atspoguļo mūsu prieku, kurā vēlamies dalīties,” stāsta grāmatas līdzautors Deniss A. Ševeļovs.

„Liels gandarījums, ka grāmatā ir atvēlēta vieta arī pasākumu un svinību vēsturiskajam apskatam, sākot no viduslaikiem līdz pat pēckara Eiropai, neaizmirstot arī par kafejnīcu kultūru 20. gadsimta Rīgā. Tas piešķir grāmatai īpašu sajūtu, pārmantojamības un pēctecības izpausmi, kā arī stiprina apziņu, ka Latvijā esam mācējuši svinēt dzīvi agrāk un protam to arī tagad,” norāda mākslas vēsturniece, Rīgas kafejnīcu vēstures pētniece Agnese Strautiņa.

Foto: publicitātes

„Mums bija liels prieks un gods, ka grāmatas „STILS II: Mājas viesības” atklāšanas svinības norisinājās pie mums „Ola Foundation”, kas ir radīta mākslai, kultūrai, mūzikai. Šī grāmata aicina piedzīvot skaistu vidi, galda kultūru kā mākslu, kas apvij ikdienas dzīvi ar eleganci. Mēs zinām, cik svarīgas ir visas detaļas, lai radītu viesmīlīgu atmosfēru, kurā mūsu viesi justos ērti un harmoniski. Kā to paveikt vislabāk, lasiet grāmatā,” aicina kultūrtelpas „Ola Foundation” dibinātāja Ilze Pīlēna.

Foto: publicitātes

Savukārt vīnzinis, vīna bāra „Vieta” dibinātājs Jānis Volkinšteins pauž prieku par to, ka grāmata plaši pievēršas arī svinību niansēm gan gastronomiskā, gan dzērienu izvēles ziņā, rādot gardas receptes, skaistus galda klājumus un sniedzot elegantus padomus, piemēram, par to, kā vislabāk noslēgt viesības un bez kā nav iedomājama ideālā ēdienkarte.

Foto: publicitātes

„STILS II: Mājas viesības” atklāšanas suarejas laikā par ideālo ēdienkarti un dzērienkarti rūpējās un pasākumu atbalstīja „Gastronome” delikatešu tirgus un grilbārs, kā arī vīna bārs „Vieta”.

Suarejas viesi atzinīgi novērtēja pasākumu, baudīja tā gaisotni un suarejas laikā izmantoja arī iespēju iegūt savā īpašumā grāmatu „STILS II: Mājas viesības”, saņemot autoru autogrāfus.

Foto: publicitātes

Gunas Leiškalnes-Rokas un Denisa A. Ševeļova grāmatu „STILS II: Mājas viesības. EATING, HOSTING and SOCIETY” iespējams iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī citās labākajās grāmatnīcās visā Latvijā un tīmekļa vietnē stilagramata.lv sākot ar š.g. 4. decembri.

Autoru iepriekšējais kopdarbs, 2018. gadā iznākusī grāmata „STILS. Noteikumi. Prakse. Konteksts” kļuva par bestselleru un vairākas nedēļas turējās Latvijas pirktāko grāmatu topos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu