ASV Tenesī štatā tornado gājuši bojā vismaz seši cilvēki

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tornado ASV Tenesī štatā sestdien gājuši bojā vismaz seši cilvēki, bojātas ēkas un traucēta elektroapgāde, paziņojušas varasiestādes.

Našvilas piepilsētā gājuši bojā trīs cilvēki, ar saknēm izgāzti koki un sagruvušas ēkas.

Klarksvilā, kas atrodas aptuveni 65 kilometrus no Našvilas, tornado nogalinājuši divus pieaugušos un vienu bērnu, un vēl 23 cilvēki tikuši hospitalizēti, ziņoja varasiestādes.

Klarksvilas mērs Džo Pitss izsludinājis pilsētā ārkārtējo stāvokli un ieviesis komandantstundu. "Es uzskatu, ka sabiedrības veselības, drošības un labklājības labad ir nepieciešams šovakar un rītvakar pilsētā noteikt komandantstundu," sestdienas vakarā paziņoja Klarksvilas mērs.

Saskaņā ar tīmekļa vietnes "poweroutage.us" datiem par elektroapgādes pārtraukumiem sestdienas vakarā Tenesī ziņoja aptuveni 52 000 klientu. Pirms tam elektroapgāde bija traucēta aptuveni 86 000 klientu.

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs "CDE Lightband" ziņoja, ka Klarksvilā bez elektrības palikuši vairāk nekā 14 000 klientu. "Mēs strādāsim visu diennakti, lai pēc iespējas ātrāk un drošāk atjaunotu elektrības padevi mūsu pilsētā," vietnē "X" solīja uzņēmums.

Vietējo mediju publiskotajos attēlos redzamas spēcīgā vēja sagrautas mājas, sagāzti koki, apgāzti transportlīdzekļi un bojātas elektrolīnijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu