Tūkstošiem iedzīvotāju Krievijā -20 grādu salā palikuši bez elektrības un apkures (20)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins pieprasījis paskaidrojumus par krimināllietu izmeklēšanu saistībā ar nolaidību, kā rezultātā tūkstošiem cilvēku Čeļabinskas un Tjumeņas apgabalā palikuši bez apkures, kamēr valdība iegulda triljoniem rubļu karā pret Ukrainu.

Pēc Izmeklēšanas komitejas Informācijas centra sniegtās informācijas, vietējos medijos ziņots par vairāk nekā astoņiem tūkstošiem cilvēku, kuri stiprā salā palikuši bez apkures, kā arī bez elektrības.

"Tjumeņas apgabalā iedzīvotāju mājās 16 grādi ir maksimums. Iemesls, kādēļ šāda situācija radusies, ir elektrosadales līnijas pārdegšana. Tā apgādāja ar elektrību apdzīvotās vietas Perevalovu, Ušakovu un Uspensku. Izmeklēšanas iestādēm Tjumeņas apgabalā jāizmeklē notikušais par nolaidību," ziņoja Izmeklēšanas komiteja.

Tāpat uzmanība pievērsta Maļinovkas ciemam Čeļabinskas apgabalā. Tur cilvēki trīs dienas dzīvo bez apkures, jo lielā sala dēļ nodedzis transformators. Gaisa temperatūra mājokļos nepārsniedz 14 grādus, un arī par to sākta izmeklēšana par atbildīgo personu nolaidību.

Krievijas federālajos medijos par notikušo ziņots netiek. Čeļabinskas reģionālajā televīzijā gan ēterā nonāca sižets par apkures neesamību Maļinovkā, kā arī par regulāriem elektroenerģijas atslēgumiem Ļeņinskas ciematā. Sižetā gan likts uzsvars uz komunālo dienestu bezdarbību, jo aukstā laika dēļ dzīvojamajās mājās, skolās un bērnudārzos aizsalst ūdens caurules.

Jāpiebilst, ka šajās dienās šajos reģionos sals ir ļoti stiprs - temperatūra ir zemāka par -20 grādiem. Nākamajās dienās gan paliks siltāks, taču temperatūra joprojām būs zemāka par -10 grādiem.

Runājot par Tjumeņas apgabala Ušakovas ciematu, vietējie iedzīvotāji norāda, ka elektrības atslēgumi sala laikā var ilgt pat vairākas dienas. Interesanti, ka regulāri elektroenerģijas atslēgumi sākušies īsi pēc tam, kad diktators Vladimirs Putins izsludināja "īpašo militāro operāciju" Ukrainā, kam tiek novirzīti faktiski visi valstij pieejamie līdzekļi, "upurējot" iedzīvotāju vajadzības.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu