Japānā kukuļošanas skandāls noved pie vairāku ministru demisijas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Japānas premjerministrs Fumio Kisida.
Japānas premjerministrs Fumio Kisida. Foto: Reuters/ScanPix

Trīs Japānas valdības ministri ceturtdien atkāpās no amatiem saistībā ar korupcijas skandālu valdošajā partijā, ziņoja mediji.

Skandāls saistīts ar apgalvojumiem par kukuļiem 500 miljonu jenu (3,23 miljonu eiro) apmērā valdošajā Liberāldemokrātiskajā partijā (LDP), kas desmitiem gadu gandrīz bez pārtraukuma bijusi pie varas.

Atlūgumus iesniedza ekonomikas un rūpniecības ministrs Jasutosi Nisimura, iekšlietu ministrs Dzjundzji Sudzuki un lauksaimniecības ministrs Ičiko Mijasita, vēstīja ziņu aģentūra "Jiji Press" un citi mediji.

Ir gaidāms, ka ceturtdien demisionēs arī galvenais ministru kabineta sekretārs Hirokadzu Macuno un pieci viceministri.

"Sabiedrība šaubās par mani politisku finanšu līdzekļu dēļ, kas noved pie neuzticēšanās valdībai. Kamēr notiek izmeklēšana, es domāju, ka gribu rīkoties pareizi," reportieriem sacīja Nisimura.

Premjerministrs Fumio Kisida trešdien paziņoja, ka ceturtdien notiks personāla izmaiņas valdībā, un solīja tikt galā ar apgalvojumiem par kukuļiem, kurus izmeklē prokurori.

Kisidas reitings ir zemāks nekā jebkuram citam premjeram kopš LDP atgriešanās pie varas 2012.gadā, jo vēlētāji ir neapmierināti ar inflāciju un viņa rīcību vairāku agrāko skandālu risināšanā.

Ir ziņots, ka kukuļi tika doti LDP biedriem, kas pārsniedza kvotas biļešu pārdošanā uz partijas līdzekļu vākšanas pasākumiem.

Opozīcija trešdien parlamentā ierosināja izteikt neuzticību Kisidas ministru kabinetam, bet ierosinājums tika noraidīts, jo valdībai ir vairākums parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu