Krievijas ekonomikā vērojama pārkaršana, un par to liecina inflācija pakalpojumu sfērā. Eksperti pievērsuši uzmanību faktam, ka Maskavā esošajā “The Carlton” viesnīcā numuriņš maksā 500 dolārus par vienu nakti, lai gan pirms kara numuriņa cena bija 225 dolāri.

Jaunākie dati liecina par to, ka inflācijas pieaugums Krievijā saistāms ar iekšējiem iemesliem. Eksperti inflācijas pieaugumu skaidro ar valsts izdevumiem, kas pastāvīgi pieaug, diktatoram Vladimiram Putinam vēloties pēc iespējas ātrāk uzvarēt Ukrainu.

Tiesa gan, Kremlis savos vēstījumos ievērojami mīkstina vēstījumus par pieaugošo inflāciju. Parasto iedzīvotāju vidū cenu kāpums ir jūtams, un viens no spilgtākajiem inflācijas simboliem Krievijā ir olu cenu pieaugums, kas kopš gada sākuma pārsniedzis 50%.

Pastāv bažas, ka olu iespējamais deficīts faktiski var atgriezt Krieviju padomju ērā, kad bija jāstāv milzīgās rindās, lai varētu iegādāties pamatlietas.

Krievijas iedzīvotāji pārdzīvo, ka, tuvojoties Jaungada svētkiem, kāps ne tikai olu, bet arī majonēzes cenas, kas ir īpaši svarīgas sastāvdaļas dažādiem salātiem, kas tiek likti uz galda svētkos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X