"Tīru sniegu par savu naudu!" Igaunijā sieviete sašutusi par koplietošanas auto pakalpojumu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrii Medvednikov/Shutterstock

Novembra beigās Igaunijas galvaspilsētu Tallinu skāra spēcīgs sniegputenis. Un tas radīja problēmas ne tikai tiem, kuru īpašumā ir automašīnas, bet arī tiem, kas izmanto koplietošanas auto. Ar nepatīkamu situāciju saskārusies Tallinas iedzīvotāja Aļona, vēsta laikraksts "Postimees".

Ziemā koplietošanas auto lietotāji saskaras ar tādām pašām problēmām kā autoīpašnieki: jānotīra sniegs no auto, jāiesilda dzinējs, kā arī vienkārši jāizbrauc no kupenām. Tikai problēma tāda, ka par to visu jau tiek skaitīta nauda.

25 gadus vecā talliniete Aļona ikdienā bieži izmanto koplietošanas auto, taču 28. novembrī, kad visu Tallinu pēc nakts vētras aizputināja sniegs, radās šaubas par šāda pakalpojuma lietderību ziemā.

"Kā ierasts, atradu mašīnu mobilajā lietotnē, bet, kad piegāju pie tās, – uzreiz to neieraudzīju. Manā priekšā bija milzu kupena," stāstīja Aļona. Viņa atcerējās, kā stāvējusi un attīrījusi nomāto automašīnu no sniega.

"Nācās tīrīt uz sava rēķina, proti, īres laiks jau ritēja, bet izbraukt varēju tikai pēc 10-15 minūtēm. Automašīnas uzsildīšana arī tērē kādu laiku," sūdzējās Aļona.

Protams, Aļonai it kā ir iespēja notīrīt automašīnu pirms rezervācijas, taču pastāv varbūtība, ka kāds negodprātīgs lietotājs pagaida, līdz auto jau notīrīts, un tad to rezervē. Tāpat ar automašīnu nav atļauts braukt, kamēr tai nav atkausēti logi.

"Tu rezervē mašīnu, tu nezini, kādā stāvoklī tā ir, atnāc pie tās, bet tā stāv burtiski ierakta sniegā," sašutis ir cits koplietošanas auto cienītājs Eduards. "Tu atver mašīnu, naudas atskaite jau sākusies, bet tev vēl jāskraida ap auto un jātīra sniegs par savu naudu. Galvenais - par to neviens naudu atpakaļ neatskaitīs."

32 gadus vecais Eduards strādā prestižā firmā, savu auto nepērk, bet aktīvi izmanto koplietošanas auto un taksometru pakalpojumus. "Nē, laiks ir mainīgs un sniega vētras laikā mašīnu var pa nakti ieputināt, bet lai tad uzņēmumi izdomā kādu ziemas kompensāciju vai īpašu tarifu šādām situācijām," rosināja Tallinas iedzīvotājs.

Uzņēmumi cenšas padarīt savus pakalpojumus maksimāli ērtus lietošanai ziemā, taču bieži tam tiešām traucē laikapstākļi. Visiem nomas automobiļiem ir sēdekļu uzsildīšana, bet dažiem pat stūres apsilde.

"CityBee Eesti" izpilddirektors Egerts Kivisārs apliecina, ka kompānija strādā pie tā, lai transportlīdzekļi klientiem vienmēr būtu gatavi. Pat snigšanas laikā darbinieki cenšas notīrīt mašīnas pēc iespējas ātrāk.

"Stiprās snigšanas apstākļos sniega tīrīšana no automašīnām prasīja ilgāku laiku nekā ierasts, tāpēc dažiem klientiem nākas pašiem tīrīt "CityBee" automašīnas pirms došanās ceļā. Mēs gribētu pateikties visiem šiem klientiem," saka Kivisārs.

Izpilddirektors uzrunāja klientus: "Ja sniega tīrīšana vai auto atbrīvošana no tā aizņem vairāk nekā dažas minūtes, lūdzam sazināties ar "CityBee" atbalsta dienestu, kas jums kompensēs sniega tīrīšanai veltīto laiku." 

Pēc "Bolt Drive Estonia" vadītāja Henriko Aera teiktā, katru rītu kompānijas darbinieki brauc pa pilsētu un attīra no sniega koplietošanas automašīnas.

"Mēs esam ļoti pateicīgi visiem mūsu klientiem, kuri atrod laiku, lai automašīnas attīrītu no sniega un pirms došanās ceļā tās izraktu laukā," sacīja Aera. "Mūsu komanda arī dara visu iespējamo, lai automašīnas attīrītu no sniega, un mēs katru dienu izejam ielās, lai to izdarītu. Ja klients vēlas īrēt automašīnu, bet tā ir aprakta ar sniegu un tās attīrīšana var prasīt vairākus desmitus minūšu, mēs iesakām par to ziņot mūsu atbalsta dienestam. Tādā gadījumā var rezervēt citu "Bolt Drive" automašīnu bez papildu maksas. Šodien mums ir vairāk nekā 1000 automašīnu, tāpēc klienti varēs atrast citu automašīnu tuvumā. Svarīgi atcerēties, ka atbildība par automašīnas gatavību braukšanai ziemas apstākļos gulstas uz autovadītāju, tāpēc pārliecinieties, vai viss sniegs ir notīrīts un vējstikls nav apledojis," norādīja Aera.

Tāpat "Bolt Drive Estonia" vadītājs norādīja, ka šobrīd kompānija veido lietotni, kas ļaus efektīvāk risināt līdzīgas problēmas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu