Elektrības vidējā cena Latvijā pagājušajā nedēļā sarukusi par 16%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās par 16% un bija 109,87 eiro par megavatstundu (MWh), informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. Visās Baltijas valstīs nedēļas vidējā elektroenerģijas cena bija 109,87 eiro par MWh, kas vienoti saruka par 16%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Vienlaikus "Nord Pool" sistēmas nedēļas vidējā cena saruka par 24%, sasniedzot vidēji 80,85 eiro par MWh.

Aizvadītajā nedēļā laikapstākļi bija galvenais faktors, kas ietekmēja cenu. Elektroenerģijas cenu samazinājumu "Nord Pool" reģionā vecināja par 38% lielāka vēja izstrāde, kā arī par 5% zemāks elektroenerģijas patēriņš, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Turklāt elektroenerģijas cenu lejupslīdi ietekmēja cenu samazinājums energoproduktu tirgos.

Izmaiņa enerģijas plūsmās uz Baltiju bija mērena - samazinājums par 7% pret iepriekšējās nedēļas datiem.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 9806 gigavatstundas (GWh), un izstrādes apjomi - 9901 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijā samazinājās par 5% līdz 613 GWh. Latvijā patērētās elektroenerģijas apjoms bija par 2% zemāks nekā nedēļu iepriekš - 150 GWh. Igaunijā patēriņš saruka par 8% līdz 194 GWh. Lietuvā tika patērētas 269 GWh elektroenerģijas, kas ir par 4% mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 3%, un kopā tika saražotas 374 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apjoms bija par 5% zemāks nekā nedēļu iepriekš - 113 GWh. Igaunijā izstrāde saruka par 7% līdz 123 GWh. Vienlaikus Lietuvā elektroenerģijas ražošana kāpa par 24%, sasniedzot 138 GWh.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 75%, Igaunijā - 64%, bet Lietuvā - 51%. Baltijas valstīs tika saražots 61% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu