Premjere pagaidām neplāno sasaukt Demogrāfisko lietu padomi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zīdainis. Ilustratīvs attēls
Zīdainis. Ilustratīvs attēls Foto: PHEANGPHOR studio/Shutterstock

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pagaidām neplāno sasaukt Demogrāfisko lietu padomi, tā otrdien pēc valdības sēdes medijiem paziņoja Siliņa.

Viņa norādīja, ka izvērtēs iespēju sasaukt padomi tikai pēc tam, kad saņems Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputātu vēstuli.

Komentējot komisijas deputātu vēlmi noteikt atbildīgo dzimstības stratēģijas plāna izstrādē, Siliņa sacīja, ka reālistiski skatās uz lietām un uzskata, ka atbildīga ir katra ģimene un visa valsts kopumā. Ministru prezidentes ieskatā, lai dzimtu bērni, cilvēkiem ir vajadzīga drošība, izglītība, veselība un mājoklis.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka demogrāfija nav tikai bērnu piedzimšana, bet dažādu aspektu kopums, tostarp jautājums par esošajiem bērniem, viņu problēmām un vecāku nespēju vienoties par bērnu aizgādību. Bērnu interešu jautājums gan tiekot risināts. Kā piemēru Siliņa minēja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, kas tiks pārdēvēta par Bērnu aizsardzības centru un vairāk fokusēsies uz atbalsta un koordinēšanas funkciju. Tāpat Ministru prezidentes ieskatā būtu aktualizējams jautājums par Ģimenes tiesas izveidi.

"Šobrīd mēs zaudējam jau esošos bērnus. Mums vēl ļoti daudz jāiegulda tajā, lai parūpētos par tiem, kas aug ģimenēs," sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti vienojās, ka lūgs Ministru prezidenti nekavējoties sasaukt demogrāfisko lietu padomi un noteikt atbildīgo dzimstības stratēģijas plāna izstrādē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu