LVRTC aicina atjaunot "eParaksts mobile" lietotni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) aicina atjaunot "eParaksts mobile" lietotni uz jaunāko versiju, ņemot vērā to, ka iepriekšējās versijas pēc 26.decembra plkst.22 nenodrošinās e-Identitātes apliecināšanu un dokumentu parakstīšanu, kā arī darījumu apstiprināšanu internetbankās.

Lietotnes izmaņas saistītas ar tajā veiktajiem drošības un tehniskajiem uzlabojumiem. LVRTC norāda, ka tiklīdz lietotne būs atjaunota, nekādas papildu darbības nav jāveic.

LVRTC uzsver, ka ir būtiski izmantot lietotnes jaunāko versiju, jo tā iespējams pilnvērtīgi izmantot visas lietotnes funkcionalitātes, kā arī nodrošināt saderību ar jaunākajām operētājsistēmas versijām un citiem ierīces atjauninājumiem. Tāpat jaunākās lietotņu versijas bieži ietver arī drošības uzlabojumus.

Jau ziņots, ka "eParaksts mobile" lieto vairāk nekā 313 000 personu, ik mēnesi apliecinot identitāti 1,1 miljonu reižu un parakstot dokumentus 1,2 miljonus reižu. eID karti ar "eParakstu" saņēmuši 1,16 miljoni iedzīvotāju. eID kartes lietotāji ik mēnesi 600 000 reizes elektroniski paraksta dokumentus un vairāk nekā 200 000 reizes apliecina identitāti digitālajā vidē.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 25,216 miljoni eiro, kas ir par 14,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 20,1% un bija 5,581 miljons eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu