Banksija darba zādzība Londonā: aizturēts jau otrs aizdomās turamais (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ceļa zīme ar droniem tika noņemta neilgi pēc tam, kad Banksijs publicēja zīmes fotoattēlu vietnē “Instagram”. Aizdomās turamais, kurš tika aizturēts iepriekšējā dienā, tika atbrīvots pret drošības naudu.

Londonas policija aizturējusi jau otro aizdomās turamo pēc tam, kad tika nozagta ceļa zīme ar angļu ielu mākslinieka, kas pazīstams ar pseidonīmu Banksy, jaunu darbu. Par to likumsargi ziņoja svētdien, 24. decembrī. Vīrietis tiek turēts aizdomās par zādzību un īpašuma bojāšanu, piebilda policija, neprecizējot, kur notikusi aizturēšana.

Pirmais aizdomās turamais tika aizturēts dienu iepriekš. Tomēr vēlāk jaunietis tika atbrīvots pret drošības naudu līdz marta vidum, kad gaidāma turpmāka tiesvedība šajā lietā, norāda ziņu aģentūra AFP.

Zīme noņemta garāmgājēju acu priekšā

Banksijs savus jauno darbu fotogrāfijas parasti publicē vietnē “Instagram”. 22. decembrī mākslinieks sociālajā tīklā publicēja fotogrāfiju ar ceļa zīmi, kas aizliedz satiksmi bez apstāšanās un atrodas Lielbritānijas galvaspilsētas dienvidaustrumos. Uz zīmes bija attēloti vairāki droni.

Jau pēc dažām stundām zīme bija pazudusi. Sociālajos tīklos publicētajā video redzams, kā vīrietis, kas uzkāpis uz īrēta velosipēda, noņem ceļa zīmi no staba un aizbēg. Cits vīrietis turēja velosipēdu.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās. Krustojumā jau ir novietota jauna zīme, lai neapdraudētu satiksmes dalībniekus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu