Ugunsdzēsēji svētdien Jūrmalā četras stundas dzēsuši paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Svētdien Jūrmalā degusi saimniecības ēka 100 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien plkst.22.17 VUGD glābēji saņēma izsaukumu uz Zvārtavas ielu Jūrmalā, kur dega pusotrstāvu saimniecības ēka 100 kvadrātmetru platībā.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pēc četru stundu darba.

Svētdien no rīta plkst.10.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Ieriķu ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas astotā stāva dzīvoklim dega durvis divu kvadrātmetru platībā. No degošā un blakus dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji, izvedot cauri sadūmotai videi ar glābšanas masku palīdzību, izglāba trīs cilvēkus, bet vēl divi evakuēti.

Ugunsdzēsēju glābēju darbu notikuma vietā apgrūtināja pagalmā blīvi izvietotie transportlīdzekļi, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji sākotnēji nevarēja piebraukt pie notikuma vietas. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst.12.

Ziemassvētku vakarā Valmieras novada Jērcēnu pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dzīvokļa virtuvē aizdegās adventes vainags un no tā siena viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēku pamanīja un apdzēsa kaimiņi pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus. No tiek 12 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 - uz glābšanas darbiem, bet vēl astoņi izsaukumi bija maldinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu