Nomas tiesību izsolē būs pieejama daļa no Mēru muižas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mēru muiža
Mēru muiža Foto: Wikimedia Commons

Smiltenes novada pašvaldības domes sēdē pieņemts lēmums daļu no Mēru muižas nodot nomas tiesību izsolē.

Kā informēja Smiltenes novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Beāte Putniņa, interesenti varēs pretendēt uz nomnieka statusu kādai no piecām telpu grupām ēkas pagrabstāvā.

Pašvaldība lēma par Mēru muižas pagrabstāva iznomāšanu 419,7 kvadrātmetru (m2) platībā. To potenciālie nomnieki varēs izmantot kā biroja telpu vietu tirdzniecībai/pakalpojumiem, tūrisma un atpūtas pakalpojumu sniegšanai, kā kultūras, izglītības un zinātnes, veselības aizsardzības iestādi.

Atbilstoši 2022.gada 15.novembrī veiktajam SIA "Vindeks" atzinumam, Mēru muižas pagrabstāva telpu daļai noteikta maksa 0,20 eiro par vienu m2, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli, komunālos un citus maksājumus.

Ēkas pagrabstāvs tiks sadalīts atsevišķās daļās piecās telpu grupās dažādās platībās - 63 m2, 38,7 m2, 261,1 m2, 33,2 m2 un 23,7 m2.

Paredzamais telpas iznomāšanas termiņš - pieci gadi, ar iespēju to pagarināt uz tādu pat termiņu, ja nomnieks pilnā mērā izpildīs visus līguma nosacījumus.

Paredzams, ka izsoles tiks izsludinātas 2024.gada janvāra otrajā pusē. Informācija tiks izziņota Smiltenes novada pašvaldības komunikācijas kanālos.

Pašvaldība informē, ka šis ir pirmais solis vairāku etapu programmā Mēru muižas turpmākajai izmantošanai.

Tuvākajā nākotnē svarīgs solis būtu arī biedrības dibināšana, vienojoties par tās mērķiem un ieguldījumu muižas attīstībai.

Jau vēstīts, ka oktobrī Smiltenes novada domes sēdē, deviņiem deputātiem nobalsojot "pret" un četriem - "par", tika pieņemts lēmums nepārdot Mēru muižu, kurā patlaban atrodas Smiltenes novadpētniecības muzeja ekspozīcija.

Domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš (NA) aicināja nepārdot Mēru muižu, jo patlaban pašvaldībai nav iespēju atrast citas piemērotas telpas, kur pārvietot muzeja ekspozīciju. Turklāt arī iepriekšējā pieredze pašvaldībai, pārdodot lielas pašvaldības ēkas, neesot pozitīva. Kā negatīvu piemēru priekšsēdētājs minēja nekustamo īpašumu "Siļķītes", kurā jaunais īpašnieks solīja iekārtot viesnīcu, bet tagad jau viņa ieceres ir mainījušās un īpašums netiek apsaimniekots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu