"Elvi" investēs 15 miljonus eiro jaunu veikalu atvēršanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Elvi" valdes locekle Laila Vārtukapteine.
"Elvi" valdes locekle Laila Vārtukapteine. Foto: Zane Bitere/LETA

Mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" nākamajā gadā jaunu tirdzniecības vietu atvēršanā plāno investēt aptuveni 15 miljonus eiro, pastāstīja kompānijas valdes locekle Laila Vārtukapteine.

"Gaidāms spraiga darba pilns gads," sacīja Vārtukapteine, piebilstot, ka līdztekus jaunu tirdzniecības vietu atvēršanai nākamgad plānots strādāt arī pie veikalu vides digitalizācijas, transporta vadības sistēmas ieviešanas, biznesa klientu risinājumu attīstīšanas gan loģistikas jomā, gan e-komercijas nozarē.

Viņa arī minēja, ka patlaban 2024.gadā ieplānota vismaz piecu jaunu "Elvi" veikalu atvēršana, taču franšīzes partneru plāni liek domāt, ka reālais jauno veikalu skaits līdz gada beigām būs lielāks.

Tāpat "Elvi" nākamgad paredz loģistikas uzņēmuma paplašināšanu, lai veikaliem visā Latvijā centralizēti piegādātu lielāku preču apjomu, norādīja Vārtukapteine. Plānots, ka līdz 2024.gada beigām caur "Elvi" loģistiku veikali saņems aptuveni 80% preču. Tāpat paredzēts tupināt darbu pie jaunu produktu importēšanas dažādās preču grupās un sadarbības stiprināšanas ar reģionālajiem ražotājiem.

"Plānojam attīstīt "Elvi" franšīzi, sākot sadarbību ar jauniem uzņēmumiem, kas pēdējā gada laikā izrāda pastiprinātu interesi par pievienošanos zīmolam," sacīja Vārtukapteine, minot, ka "Elvi" tīklam gaidāms intensīvs un jauniem projektiem bagāts gads.

Jau ziņots, ka "Elvi Latvija" koncerna apgrozījums pērn bija 69,981 miljons eiro, kas ir par 50% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī koncerns guva peļņu 268 383 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2021.gadā. Koncernu veido "Elvi Latvija" un tā meitassabiedrība SIA "Fresh Food Logistics".

Kompānija "Elvi Latvija" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,003 miljoni eiro. "Elvi Latvija" pieder Imantam Rendeniekam (50%), SIA "Fortis VM" (49,93%) un SIA "Realto Capital" (0,07%), kuras vienīgais īpašnieks ir Alvis Krasovskis. "Fortis VM" pieder Rendeniekam (88%), Vitai Rendeniecei (9%) un Igoram Kozlovskim (3%).

Ar "Elvi" franšīzi Latvijā strādā vairāk nekā 20 uzņēmumu, tostarp SIA "Aizkraukles sabiedrība", SIA "Antaris", SIA "Anvis", SIA "Artavs", SIA "Bēnes PB", SIA "CPA", SIA "Ciemupes maiznīca", SIA "D.M.I.", SIA "GElaus3", SIA "Firma Orions", SIA "Fortuna EK", SIA "Gaida", SIA "Jāņezers", SIA "Leo", SIA "Liedags L", SIA "ML dvīņi", SIA "Monēta", SIA "Nestik", SIA "Opus Wood", SIA "Viko", SIA "Vita mārkets", SIA "Visa Z" un SIA "Skarleta".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu