Ogres novadā gadumijā uguņot drīkstēs tikai no pusnakts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uguņošana. Ilustratīvs foto
Uguņošana. Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Gadumijā Ogres novadā uguņošana būs atļauta tikai no pusnakts, paredz pašvaldības saistošie noteikumi, kas izsludināti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošana Ogres novada teritorijā gadumijā atļauta tikai laikā no 31.decembra plkst.24 līdz 1.janvāra plkst.1.

Saistošo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā teikts, ka pašvaldībā novērots, ka gadumijā pirotehnikas izstrādājumu izmantošana tiek sākta jau plkst.23, kas liecinot par atsevišķas sabiedrības grupas uzskatiem un vēlmi paust atbalstu un piederību Krievijas režīmam, kas nesakrīt ar Latvijas sabiedrības vairākuma vērtībām, līdz ar to, ievērojot Nacionālās drošības koncepcijā noteiktos valsts apdraudējuma novēršanas stratēģiskos pamatprincipus un prioritātes, saistošo noteikumu projektā ir noteikts atsevišķs regulējumus, paredzot laika posmu 31.decembrī, kad pirotehnikas izstrādājumus drīkst izmantot.

Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā paredzēta administratīvā atbildība par pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu, nosakot, naudas sodu fiziskajai personai no 35 eiro līdz 350 eiro, bet juridiskajai personai - no 35 eiro līdz 1400 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu