38% iedzīvotāju šo gadu paredz finansiāli labāku nekā pagājušo (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas eiro monētas no sākumkomplekta desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā, kurus iedzīvotāji varēs iegādāties no 10.decembra komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās, kā arī Latvijas Bankas kasēs un filiālēs Daugavpilī un Liepājā. (Publicitātes foto)
Latvijas eiro monētas no sākumkomplekta desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā, kurus iedzīvotāji varēs iegādāties no 10.decembra komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās, kā arī Latvijas Bankas kasēs un filiālēs Daugavpilī un Liepājā. (Publicitātes foto) Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā 38% iedzīvotāju šo gadu paredz finansiāli labāku nekā pagājušo, pavēstīja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktā aptaujas datiem.

Tostarp aptaujā 9% respondentu pilnībā piekrituši apgalvojumam, ka šis gads būs finansiāli veiksmīgāks par pagājušo, un 29% pauduši, ka drīzāk piekrīt.

Pēc aptaujas datiem, optimistiskāki par šo gadu ir gados jaunāki cilvēki - puse iedzīvotāju vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem sagaida finansiālās situācijas uzlabošanos.

Tomēr 37% Latvijas iedzīvotāju domā, ka jaunais gads nebūs finansiāli veiksmīgāks par iepriekšējo, un vispesimistiskākie par to ir pensionāri, secināts aptaujā.

Vienlaikus 25% respondentu norādījuši, ka viņiem ir grūti prognozēt, kāda būs viņu finansiālā situācija 2024.gadā.

"Luminor Bank" aptauja veikta 2023.gada decembrī sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija", aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu