"Mossad" ļauj noprast Izraēlas iesaisti "Hamās" līdera likvidācijā (2)

TVNET/LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Salehs Aruri
Salehs Aruri Foto: AFP/SCANPIX

Izraēliešu izlūkdienesta "Mossad" šefs Dāvids Barnea trešdien ļāvis noprast, ka aiz palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" politbiroja priekšsēdētāja vietnieka Saleha Aruri likvidācijas stāv Izraēla, vēsta laikraksts "Jerusalem Post".

Kā ziņots, Aruri tika likvidēts otrdienas vakarā lidrobota triecienā "Hamās" birojam vienā no Beirūtas priekšpilsētām, ko kontrolē šiītu bruņotais grupējums "Hezbollah". Sprādzienā tika nogalināti septiņi cilvēki, tajā skaitā divi "Hamās" militārā spārna komandieri.

Izraēla līdz šim atbildību par šo uzbrukumu nav uzņēmusies.

"Ikvienai arābu mātei jāzina, ka gadījumā, ja viņas dēl bija 7.oktobra slaktiņa līdzdalībnieks, viņa asinis ir uz paša rokām," Barnea teikto kādreizējā "Mossad" vadītāja Zvi Zamira bērēs citē "Jerusalem Post".

Laikraksts viņa izteikumus vērtē kā "nepārprotamu norādi" uz Izraēlas iesaisti Aruri likvidācijā, lai gan vārdā teroristu vadoni Barnea nav minējis.

Laikraksts Barnea izteikumus novērtējis arī kā pārsteidzošus.

"Mossad" šefs arī paudis apņēmību "noslēgt rēķinus" ar "Hamās" kaujiniekiem, kas piedalījušies 7.oktobra slaktiņā, un ar grupējuma vadoņiem.

"Tas prasīs laiku, tieši tāpat kā pēc Minhenes slaktiņa, taču mēs viņus atradīsim, lai kur tie atrastos," uzsvēra Barnea.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu