Maska valdīšanas sekas: X zaudējis vairāk nekā 70% savas vērtības (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Fonds “Fidelity”, kam pieder akciju daļa “X Holdings”, paziņojis, ka sociālais tīkls X maksā par 71,5% mazāk nekā brīdī, kad to iegādājās miljardieris Īlons Masks, vēsta "Axios", atsaucoties uz “Fidelity” datiem.

Pēc fonda teiktā, X vērtība 2023. gada novembrī nokritās par 10,7%. Tam par iemeslu kļuva Maska necenzētie paziņojumi reklāmdevēju virzienā, kuri arvien aktīvāk boikotē platformu. Aprēķini liecina, ka novembra beigās X tirgus vērtība bija aptuveni 12,5 miljardi dolāru.

Maska “valdīšanas” pirmā gada laikā ikmēneša lietotāju skaits ir samazinājies par 15%. Turklāt arī “Fidelity” sāka samazināt sev piederošo “Twitter” akciju vērtību jau mēnesi pēc Maska kļūšanas par “Twitter” īpašnieku.

“Axios” norāda, ka “Fidelity”, ļoti iespējams, nav piekļuves X finansiālajai informācijai. Tas, neraugoties uz to, ka “Fidelity” ir nozīmīgs X akcionārs. Tāpat citiem akcionāriem ir tiesības noteikt atšķirīgu novērtējumu savām akcijām.

Iepriekš vēstīts, ka X 2023. gadā no reklāmas ieņēmumiem ieguva 2,5 miljardus dolāru, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējos gados.

“Media Matters for America” atskaitē teikts, ka X izvietojis lielo zīmolu reklāmas līdzās antisemītiskam saturam. Piemēram, jokiem par to, ka “nacisms ir garīgs stāvoklis”, kā arī Ādolfa Hitlera citātiem, kas pasniegti iedvesmojošā stilā.

Tieši tādēļ virkne lielo kompāniju, kā “Apple”, “Disney”, “Lionsgate” un citas, apturēja reklāmas vietu iegādes platformā X.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu