1989. gada 24. jūlijā Asahidakes kalnā Hokaido, Japānā, pazuda divi kalnos kāpēji no Tokijas. Glābēji devās viņus meklēt ar helikopteriem, līdz pamanīja uz zemes no baļķiem izveidotu milzīgu SOS zīmi. Aptuveni 2 līdz 3 kilometrus no tās atradās arī pazudušie kalnā kāpēji. Kad glābēji viņus uzslavēja par prātīgo rīcību, izveidojot SOS signālu, viņi raustīja plecus – nekādu SOS signālu viņi nebija veidojuši. Viss vēl dīvaināks kļuva, kad glābēji vēlreiz ieradās palīgā sauciena atrašanās vietā.

Tas bija brīnums, ka abi nomaldījušies kāpēji bija gadījušies SOS zīmes tuvumā. Bet kas to bija izveidojis? Glābēji ātri saprata, ka kalnā vēl kādam ir nepieciešama palīdzība, tomēr tajā dienā bija jau pārāk vēls, lai kalnos nosūtītu vēl vienu glābēju komandu, tāpēc atlika vien cerēt, ka nelaimē nonākušais spēs izdzīvot līdz nākamajai dienai.

Glābšanas darbi tika atsākti 1989. gada 25. jūlijā, un pie SOS zīmes, kas bija izveidota aptuveni četrus kilometrus no kalna virsotnes, ieradās glābēju komanda, lai pārmeklētu teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X