"Dobeles dzirnavniekam" pievienots Lietuvas "Baltic Mill"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Dobeles dzirnavnieks" automašīna.
AS "Dobeles dzirnavnieks" automašīna. Foto: Evija Trifanova/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmumam AS "Dobeles dzirnavnieks" reorganizācijas ceļā pievienots Lietuvas uzņēmums "Baltic Mill", liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas 2023.gada 29.decembrī.

"Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils aģentūrai LETA skaidroja, ka reorganizācija nav saistīta ar Lietuvas Konkurences padomes lēmumu liegt uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks" pilnībā iegādāties Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmumu "Baltic Mill". "Baltic Mill" bija AS "Rīgas dzirnavnieks" kapitāldaļu turētājs un saimniecisko darbību neveica.

Tāpat viņš norādīja, ka reorganizācija neietekmēs "Dobeles dzirnavnieka" darbību, vien atvieglos pārvaldību grupas iekšienē.

Jau ziņots, ka Lietuvas Konkurences padome 2022.gada vasarā paziņoja, ka neļauj "Dobeles dzirnavniekam" iegādāties "Baltic Mill".

Lietuvas Konkurences padome secināja, ka "Dobeles dzirnavnieks" un "Baltic Mill" "ir tuvi un nozīmīgi konkurenti" miltu, miltu maisījumu un makaronu tirgū, "kas jau ir koncentrēts" un tādējādi "šo kompāniju konkurence ir nozīmīga". Tādējādi "Dobeles dzirnavniekam" tik liegts pabeigt plānoto darījumu Lietuvā, lai gan uzņēmums jau bija saņēmis Latvijas un Igaunijas konkurences uzraugu atļauju.

"Dobeles dzirnavnieks" tādējādi nevarēja iegādāties "Baltic Mill" uzņēmumus Lietuvā - vienas no vecākajām un lielākajām dzirnavām "Malsena plius" un makaronu ražotāju "Amber Pasta".

Pēc atļauju saņemšanas no Latvijas un Igaunijas Konkurences padomēm "Dobeles dzirnavnieks" 2022.gada decembrī iegādājās divus citus "Baltic Mill" uzņēmumus - "Rīgas dzirnavnieks" Latvijā un "Balti Veski" Igaunijā.

2022.gadā "Dobeles dzirnavnieks" strādāja ar 231,261 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 34,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 76,8% un bija 6,851 miljons eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,897 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu