Izraēlas triecienā Libānā nogalināts "Hizbollah" komandieris

Papildināts
LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ANWAR AMRO / AFP / Scanpix

Izraēlas armijas triecienā Libānas dienvidos nogalināts šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" augsta ranga komandieris, ziņu aģentūrai AFP pirmdien pavēstījis avots drošības struktūrās.

Komandierim "bija vadošā loma "Hizbollah" operāciju vadīšanā dienvidos", sacīja amatpersona, lūdzot saglabāt anonimitāti drošības apsvērumu dēļ. Amatpersona piebilda, ka komandieris "tika nogalināts Izraēlas triecienā, kura mērķis bija viņa automašīna".

Komandieris ieņēma arī vairākus citus vadošus amatus šiītu kustībā, norādīja amatpersona.

Pēdējās dienās notikušas vairākas sadursmes starp Izraēlas spēkiem un "Hizbollah", kas sadarbojas ar palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" un Irānu.

Karā "Hamās" kontrolētajā Gazas joslā, kas turpinās pēc grupējuma 7.oktobrī sarīkotā slaktiņa Izraēlā, vairāku valstu ārlietu ministri, piemēram, ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, pauduši bažas, ka konflikts varētu izplesties uz citām vietām reģionā.

Šīs bažas pastiprināja "Hamās" līdera vietnieka Saleha al Aruri nogalināšana Beirūtā pagājušajā nedēļā. Tiek uzskatīts, ka raķetes triecienu, kurā viņš tika nogalināts, veica Izraēla. Tas bija pirmais uzbrukums Beirūtā kopš kara sākšanās.

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels sestdien tikās ar "Hizbollah" politisko pārstāvi, cenšoties novērst Libānas ievilkšanu Izraēlas un "Hamās" konfliktā.

Gandrīz trīs mēnešu ilgajā pārrobežu apšaudē Libānā nogalināti vairāk nekā 180 cilvēki, tai skaitā vairāk nekā 135 "Hizbollah" kaujinieki, kā arī vairāk nekā 20 civiliedzīvotāji, tai skaitā trīs žurnālisti, liecina aģentūras AFP apkopotie dati.

Izraēlas ziemeļos ir nogalināti deviņi karavīri un vismaz četri civiliedzīvotāji, ziņoja Izraēlas varasiestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu