Vēl līdz 19. janvārim var pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausam

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasaules Uzņēmējdarbības kauss
Pasaules Uzņēmējdarbības kauss Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmumi, kuri dibināti pēdējo desmit gadu laikā, vēl līdz 19. janvārim var pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (EWC – Entrepreneurship World Cup) nacionālajam finālam, kas Latvijā norisināsies jau trešo reizi, TVNET informēja pasākuma organizatori.

Latvijas nacionālā fināla pieci finālisti saņems bezmaksas apmācības pieredzējušu profesionāļu vadībā, kā arī iespēju piedalīties EWC rīkotā akseleratorā un apmainīties ar pieredzi ar citiem uzņēmumiem no visas pasaules.

Savukārt Latvijas fināla uzvarētājs galvenajā balvā iegūs iespēju aizstāvēt savu biznesa ideju EWC globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā un cīnīties par balvu fondu viena miljona ASV dolāru apmērā, kā arī papildu investīciju iespējām un atbalstu uzņēmuma globālai izaugsmei.

Latvijas Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālais fināls norisināsies martā, un arī šogad tiks organizēts skatītāju balsojums, kura uzvarētājs saņems īpašu skatītāju simpātiju balvu.

Vēl līdz 19. janvārim ikviens uzņēmums, kas ir reģistrēts un dibināts Latvijā, sākot no 2014. gada, ir aicināts iesniegt savu pieteikumu angļu valodā platformā www.genglobal.org/ewc/apply.

Februāra vidū tiks izziņoti 1. atlases kārtas rezultāti, atklājot uzņēmumus, kuri tiks aicināti ar savu biznesa ideju startēt Latvijas nacionālajā finālā.

Galvenie uzņēmuma izvērtēšanas kritēriji: produkts, tā potenciāls, biznesa modeļa paredzamība un komanda.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotāji ir "Swedbank" sadarbībā ar partneriem – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, jaunuzņēmumu asociāciju Startin.LV, kā arī informatīvo atbalstītāju "TechChill".

Kopš 2019. gada Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir kļuvis par vienu no lielākajiem un daudzveidīgākajiem šāda veida jaunuzņēmumu konkursiem un atbalsta programmām, kurā piedalās vairāk nekā 370 000 uzņēmēju no vairāk nekā 200 valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu