Par "Food Union" vairākuma akcionāru kļūs investīciju kompānija "PAG Private Equity"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pasaulē vadošais alternatīvo investīciju uzņēmums "PAG Private Equity" panācis vienošanos par vairākuma akciju daļu iegādāšanos uzņēmumā "Food Union Europe", kas ir vadošais svaigu piena produktu, saldējuma un citu saldētu produktu piegādātājs patērētājiem sešās Eiropas valstīs, kā arī Latvijā bāzēto uzņēmumu AS "Rīgas piena kombināts", AS "Valmieras piens" un AS "Premia FFL" holdingkompānija.

Darījums, kam vēl jāsaņem galīgais regulatīvo iestāžu apstiprinājums, tika veikts, iegādājoties akcijas no uzņēmuma dibinātāja un citiem privātajiem akcionāriem.

Uzņēmumu pārstāvji norāda, ka darījuma finanšu detaļas netiek izpaustas.

PAG partneris un līdzvadītājs Linkolns Pans atklāj, ka "PAG Private Equity" uzņēmumā "Food Union Europe" investējis jau kopš 2017. gada februāra.

"Mēs esam pārliecināti par šīs uzņēmumu grupas nepārspējamo tirgus pozīciju tā galvenajos tirgos Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Lietuvā, Dānijā, Norvēģijā un Rumānijā. Ar nepacietību gaidām sadarbību ar esošo grupas vadību, lai atbalstītu Food Union turpmāku izaugsmi un paplašināšanos. Latvijā, kur Food Union ir tirgus līderis svaigu piena un saldējuma produktu kategorijās, mēs redzam īpašu atbildību turpināt vēsturiski nozīmīgās piensaimniecības tradīcijas ar augstas pievienotās vērtības produktu piedāvājumu," pauž Pans.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka pēc darījuma pabeigšanas un regulatora apstiprinājuma, kas gaidāms 2024. gada 1. ceturksnī, pilnīga operatīvā kontrole pār piena un saldējuma ražošanas un tiešās izplatīšanas uzņēmumiem Eiropā tiks nodota "PAG Private Equity", kas ir "Food Union Europe" uzņēmumu grupas pašreizējais akcionārs un padomes loceklis. Tas attiecas uz zīmoliem Latvijā ("Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Premia FFL"), Igaunijā ("Premia TKH"), Lietuvā ("Premia KPC"), Dānijā ("Premier Is", "Hjem Is" un "Frast"), Norvēģijā ("Isbjorn Is" un "Den Norske Isbilen") un Rumānijā ("Alpin57Lux").

Paredzēts, ka "Food Union" grupas vadītājs Eiropā Artūrs Čirjevskis un esošie grupas uzņēmumu izpilddirektori turpinās vadīt "Food Union Europe".

"Food Union Europe" turpinās darboties ar pašreizējo uzņēmuma nosaukumu un uzņēmējdarbības struktūru.

"Food Union" grupas vadītājs Eiropā Artūrs Čirjevskis atzīmē, ka viņa pārstāvētais uzņēmums ir spēcīgs, elastīgs un labi pozicionēts uzņēmums reģionos, kuros paredzama turpmāka izaugsme. "Tas skaidrojams ar vēsturiski attīstītiem un stabiliem produktu zīmoliem un uzņēmuma koncentrēšanos uz produktu inovācijām. Ņemot vērā pašreizējās un gaidāmās investīcijas ražošanas tehnoloģijās, automatizācijā un darbības izcilībā kopumā, mēs paredzam turpmāku nostiprināšanos mājas un eksporta tirgos turpmākajos gados," uzskata Čirjevskis.

Uzziņai: 

"Food Union" ir vadošais svaigu piena produktu un saldējuma ražotājs un izplatītājs Latvijā. "Food Union" grupu Latvijā veido "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Premia FFL". Tirgū uzņēmums ir pazīstams ar tādiem zīmoliem kā "Kārums", "Limbažu piens", "Valmiera", "Lakto", "Pols", "Ekselence" un "TIO".

Līdz šim "Food Union Europe" lielākais akcionārs bija Kipras pilsonis Andrejs Beshmeļnickis.

"PAG Private Equity" ir aktīvs investors pārtikas nozarē, jo īpaši saldētās pārtikas segmentā. Starp nesenajiem darījumiem ir divu vadošo Austrālijas uzņēmumu iegāde pārtikas un plaša patēriņa produktu nozarē – "Patties", kas ir labi pazīstams sāļo uzkodu, maltīšu un desertu zīmolu piegādātājs, un "Vesco", kas ir augstas kvalitātes saldētas pārtikas ražotājs Austrālijā un Jaunzēlandē. Ar šiem darījumiem tiek papildināts esošo "PAG" plaša patēriņa produktu portfelis, kurā ietilpst arī mazumtirdzniecības franšīzes ("Craveable Brands"), vistas gaļas pārstrādes un ražošanas uzņēmumi ("The Cordina Group" un "Shandong Fengxiang Co. Ltd.") un piena produktu ražotāji ("Youran Dairy").

PAG ir pasaulē vadošais investīciju uzņēmums, kas koncentrējas uz Āzijas un Klusā okeāna reģionu un īsteno trīs galvenās stratēģijas: kreditēšana un tirgi, privātais kapitāls un nekustamie aktīvi. PAG pārvalda kapitālu gandrīz 300 institucionālo fondu investoru vārdā, starp kuriem ir arī daži no pasaules izsmalcinātākajiem aktīvu sadalītājiem. PAG pārvaldītie aktīvi veido aptuveni 55 miljardus dolāru. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu