Sprūds Briselē ticies ar Stoltenbergu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jāstrādā vēl aktīvāk, lai stiprinātu alianses pretgaisa un pretraķešu aizsardzību, norādījis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kurš ceturtdien Briselē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

"Šī bija produktīva tikšanās, kuras laikā apspriedām NATO aizsardzības un atturēšanas plānu attīstību, lai vajadzības gadījumā nodrošinātu to ātru izpildi. Tāpat bijām vienisprātis, ka ir jāturpina sniegt nepārtraukts atbalsts Ukrainai. Mums ir arī jāstrādā vēl aktīvāk, lai stiprinātu alianses pretgaisa un pretraķešu aizsardzību. Šie temati būs svarīgi arī gaidāmajā NATO samitā Vašingtonā šī gada jūlijā," norādījis Sprūds.

Tāpat šīs vizītes laikā Briselē Sprūds tikās ar NATO Militārās komitejas vadītāju admirāli Robu Baueru, lai apspriestu Latvijas militāro spēju attīstību un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas aktualitātes.

Aizsardzības ministrs arī tikās ar NATO valstu vēstniekiem, kuru bruņotie spēki šobrīd izvietoti Latvijā, lai pārrunātu gan drošības situāciju reģionā, gan Latvijas uzņemošās valsts atbalstu un valstu turpmākajiem iesaistes plāniem Latvijā.

Šī gada 29.martā aprit 20 gadu kopš Latvija iestājās pasaulē spēcīgākajā politiski-militārajā aliansē NATO. Dalība NATO ir Latvijas drošības garants un ir ļāvusi ievērojami stiprināt bruņoto spēku militārās un noturības spējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu