"Latvijas pasts" izsolīs vēl desmit nekustamos īpašumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" ēka Ziemeļu ielā.
VAS "Latvijas Pasts" ēka Ziemeļu ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" izsolīs vēl desmit nekustamos īpašumus, tādējādi kopā publiskās izsolēs ar augšupejošu soli kompānija pārdos 22 uzņēmējdarbībā neizmantotus un biznesa mērķiem neatbilstošus nekustamos īpašumus, liecina "Latvijas pasta" publiskotā informācija.

"Latvijas pasta" pārstāvji iepriekš informēja, ka gan nekustamo īpašumu atrašanās vietas un to potenciālais izmantojums, gan cenas krasi atšķiras, kā arī varēs iegādāties gan zemi, gan ēkas, gan biroju un tirdzniecības telpas.

"Latvijas pasta" mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka zemākā noteiktā izsoles sākuma summa ir nekustamajam īpašumam "Pasta nodaļa", Vainovā, Rēzeknes novadā, kuru izsolīs ar sākumcenu 548 eiro ar izsoles soli 20 eiro.

Savukārt augstākā noteiktā izsoles sākuma summa ir nekustamajam īpašumam Rūpnīcas ielā 3, Liepā, Liepas pagastā, Cēsu novadā, kuru izsolīs ar sākumcenu 44 600 eiro ar izsoles soli 450 eiro.

Līdzdalībai izsolēs kompānija aicina pieteikties Tiesu administrācijas elektroniskajā izsoļu šķirklī "izsoles.ta.gov.lv" vai rakstot uz e-pasta adresi "izsoles@pasts.lv". Vairāk informāciju par aktuāliem "Latvijas pasta" izsolēs nodotajiem īpašumiem var uzzināt kompānijas mājaslapas sadaļā "Nekustamie īpašumi".

Pieteikšanās izsolēm 12 nekustamajiem īpašumiem ir iespējama līdz šā gada 23.janvārim, savukārt desmit nekustamajiem īpašumiem līdz 30.janvārim.

2023.gada decembrī "Latvijas pasta" akcionāri nolēma atsavināt vairāk nekā 20 kompānijai piederošos īpašumus, skaidrojot, ka nekustamie īpašumi vairs nav nepieciešami "Latvijas pasta" pamatdarbības nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2500 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu