Smiltenes novadā var saņemt līdzfinansējumu centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai izbūvei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Rebeka Žeire / LETA

Smiltenes novada iedzīvotājiem tiek piedāvāts līdzfinansējums centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai izbūvei, informēja Smiltenes novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Beāte Putniņa.

Izmaiņas saistošajos noteikumos par līdzfinansējuma piešķiršanu centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai paredz pašvaldības līdzfinansējumu arī decentralizētās kanalizācijas sistēmas izbūvei nekustamajos īpašumos ciemu teritorijās, kur pašlaik tehniski nav pieejama un tuvākajos piecos gados netiek plānota iespēja pieslēgties centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

Decentralizētā kanalizācijas sistēma ir sistēma, kura nav pievienota sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētajai kanalizācijas sistēmai, un kurā notekūdeņu savākšanai un attīrīšanai izmanto rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kuras attīrītos notekūdeņus novada vidē. To kopējā jauda ir mazāka par pieciem kubikmetriem diennaktī. Tāpat decentralizētajā kanalizācijas sistēmā izmanto septiķus un notekūdeņu krājtvertnes, kurās uzkrājas neattīrīti notekūdeņi, septisko tvertņu dūņas, fekālijas vai kanalizācijas sistēmu tīrīšanas atkritumi, tai skaitā sausās tualetes.

Atbalstu varēs saņemt arī fiziskas personas decentralizētās kanalizācijas sistēmas izbūves būvniecības izmaksu kompensēšanai. Esošas decentralizētās kanalizācijas sistēmas pārbūve vai nojaukšana netiks līdzfinansēta.

Konkursu plānots izsludināt vienu reizi gadā, pēc pašvaldības budžeta apstiprināšanas.

Pašvaldība līdzfinansēs viena nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai 50% apmērā no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 600 eiro, viena nekustamā īpašuma decentralizētās kanalizācijas sistēmas izbūvei 50% apmērā no būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 600 eiro.

Pašvaldība atbalstīs viena nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai - personām ar I vai II grupas invaliditāti, ģimenēm ar trūcīgas/maznodrošinātā statusu, daudzbērnu ģimenēm, vientuļajiem pensionāriem, vai gadījumos, ja pieslēgums jāizbūvē kā maģistrāle pa pašvaldības ielu - 90% apmērā no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 1200 eiro.

Decentralizētās kanalizācijas sistēmas izbūvei personām ar I vai II grupas invaliditāti, ģimenēm ar trūcīgas/maznodrošinātā statusu, daudzbērnu ģimenēm, vientuļajiem pensionāriem vai ja vienas decentralizētās kanalizācijas sistēmas izbūve vairāk kā vienam dzīvokļu īpašumam atbalsts būs 90% apmērā no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 1200 eiro.

Viena nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai līdzfinansējums būs 50% no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 600 eiro.

Īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai personām ar I vai II grupas invaliditāti, ģimenēm ar trūcīgas/maznodrošinātā statusu, daudzbērnu ģimenēm, vientuļajiem pensionāriem, vai gadījumos, ja pieslēgums jāizbūvē kā maģistrāle pa pašvaldības ielu atbalsts būs 90% no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 1200 eiro.

Ja nekustamais īpašums vienlaikus tiek pieslēgts gan centrālās kanalizācijas, gan centrālās ūdensapgādes sistēmai, pašvaldības līdzfinansējums tiek noteikts 50% apmērā no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 1000 eiro.

Ja nekustamais īpašums vienlaikus tiek pieslēgts gan centrālās kanalizācijas, gan centrālās ūdensapgādes sistēmai, noteiktajām prioritārajām sabiedrības grupām, proti, personām ar I vai II grupas invaliditāti, ģimenēm ar trūcīgas/maznodrošinātā statusu, daudzbērnu ģimenēm, vientuļajiem pensionāriem, vai gadījumos, ja pieslēgums jāizbūvē kā maģistrāle pa pašvaldības ielu atbalsts būs 90% apmērā, bet ne vairāk kā 2000 eiro.

Pašvaldība uzsver, ka pretendentiem, kuri saņem līdzfinansējumu, būvdarbi nedrīkst pārsniegt sešus mēnešus un darbi jāpabeidz līdz attiecīgā kalendārā gada 30.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu