Pērnā gada beigās saņēmām priecīgas ziņas – "Rīgas satiksme" saņēmusi visus pasūtītos 35 elektroautobusus un pirmie no tiem sāka kursēt jau 22. decembrī. Šķita, ka varam jau priecāties, ka vismaz viens transporta sektora daudzmiljonu iepirkums valstī ir izdevies bez problēmām, bet tomēr šogad atklājies, ka tik skaisti vis nav. 

"Rīgas satiksme" iepirkuma par jaunu elektroautobusu piegādi pirmo kārtu izsludināja vēl 2021. gada nogalē, savukārt tā otrā kārta noslēdzās 2022. gada novembra beigās, par konkursa uzvarētāju atzīstot Polijas kompāniju "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o.".

Pirmo 35 elektroautobusu iegādes plānotā maksimālā līgumsumma bija 19,2 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, tostarp piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Kā zināms, Eiropas Savienības līdzfinansējuma saņemšana nenotiek par skaistām acīm vien – ir jāizpilda virkne kritēriju. Par laimi, šī iepirkuma gadījumā svarīgākais kritērijs – elektroautobusu piegāde līdz 2023. gada beigām – ir izpildīts. Tomēr, lai autobusi varētu pārvadāt pasažierus, tie ir jānodod ekspluatācijā, un šajā sadaļā diemžēl ir sarežģījumi. Līdz ar to rodas jautājums, vai apdraudēta Eiropas līdzfinansējuma saņemšana?

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X