Noskaties Prokuratūras darbinieki vairākus gadus neievēro noteikumus un neatļauti novieto savus auto (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Latvijas Republikas prokuratūras amatpersonas un darbinieki vairākus gadus neatļautā viedā novieto automašīnas pie darba vietas Rīgas sirdī, vēsta raidījums "Bez tabu".

Uzklausot iedzīvotāju sūdzības, "Bez tabu" jau pirms trim gadiem stāstīja par automašīnu novietošanu neatļautā veidā - otrajā rindā - pie prokuratūras ēkas Aspazijas bulvārī 7, Rīgas centrā. Izvietotā ceļa zīme norāda, ka stāvlaukums pie šīs ēkas paredzēts prokuratūras darbiniekiem un automašīnas novietojamas perpendikulāri pie ietves. Tolaik prokuratūras darbinieki savus spēkratus tur novietoja arī otrajā rindā, aiz tiem, kuri transportlīdzekļus novietojuši pareizi, un tas nav atļauts. Togad iedzīvotāji uzskatīja, ka policija žēlo prokuratūras darbiniekus.

2024. gada sākumā raidījums saņēma vēsti, ka nekas gadu gaitā nav mainījies: pie prokuratūras aizvien valdot alternatīvie ceļu satiksmes noteikumi. Par to pārliecinājās arī "Bez tabu", konstatējot, ka pie Aspazijas ielas nama prokuratūras pārstāvji aizvien novieto braucamos otrajā, reizēm - pat trešajā rindā, kas atrodas tuvu tramvaja sliedēm.

Raidījumam izdevās sastapt vairākus prokuratūras pārstāvjus-noteikumu ignorētājus. Kāds ļoti baidījās no kameras un, nevēloties skaidrot savu rīcību, draudēja žurnālistiem ar sankcijām par filmēšanu. Vēl kāds sūkstījās, ka spēkratus atstāj neatļautā veidā, otrajā rindā, tāpēc, ka neesot vietu. Šāda taisnošanās gan neiztur kritiku, jo, pirmkārt, arī tiesībsargājošās iestādes pārstāvjiem jāievēro Ceļu satiksmes noteikumi un ceļa zīmju prasības. Otrkārt, citas vietas, kur novietot automašīnas, ir. Tiesa, maksas, bet acīmredzot daļa darbinieku vēlas ietaupīt, neievērojot noteikumus.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu