Foto un video Iespaidīgi kadri! Kā noritēja Jelgavas dzemdību nama nepabeigtās ēkas demontāža?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

SIA „Demontāža” pabeigusi sarežģītos darbus pie Jelgavas slimnīcas savulaik līdz galam neuzbūvētās dzemdību ēkas nojaukšanas, TVNET informēja uzņēmumā.

Konkrētās būves demontāža ir pirmais posms, lai sagatavotu teritoriju tālākai attīstībai – stāvlaukuma izbūvei un slimnīcas ēkas paplašināšanai.

„Objekta demontāžu sarežģīja fakts, ka tā daļa cieši piekļāvās esošajai slimnīcas ēkai,” teic SIA „Demontāža” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Mālnieks. „Lai visu varētu veikt maksimāli kvalitatīvi, tika izmantota speciāla tehnika, proti, demontāžas ekskavators – demolators ar 28 metru garu strēli, kā arī īpašs demontāžas robots, kas tika darbināts tandēmā ar teleskopisko pacēlāju, kura aizsniedzamība sasniedz 51 metru.”

Šis pacēlājs ir aprīkots ar celšanas grozu, lai celtnieki varētu manuāli un droši demontēt jumta pārseguma ķieģeļu parapetu jeb aizsargsienu, kā arī ķieģeļu mūrus ēkas starpstāvos. „Šāda teleskopiskā iekārta, kas paredzēta sarežģītu darbu veikšanai, mums ir vienīgajiem Baltijā,” skaidro Mārtiņš Mālnieks.

Šobrīd norit būvlaukuma sakārtošanas darbi un fasādes atjaunošana tai slimnīcas ēkas daļai, kura bija savienota ar nojaucamo korpusu.

“Tik vērienīgi demontāžas darbi Latvijas mērogā nenotiek ik dienu, tāpēc īpaša pateicība būvniekam par iesaistīšanos arī sociālajā iniciatīvā, uzņemot objektā Jelgavas topošos būvinženierus. Nākamajai paaudzei tā bija iespēja redzēt teorētisko zināšanu pielietojumu praksē un tas radījis šim projektam vēl lielāku pievienoto vērtību,” norāda Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga.

Līgums paredz, ka darbus jāpabeidz līdz 2024. gada 24. janvārim. Projekta izmaksas ir 397 890 eiro (bez PVN), un to no sava budžeta pilnībā finansē Jelgavas slimnīca.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu