Jauns gads, jaunas ķibeles: Krievijas lidmašīnās jaunas avārijas situācijas (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien Krievijas lidmašīnās notika divas avārijas situācijas. Šie gadījumi janvārī nav vienīgie – piektdien, 12. janvārī, aviokompānijas “Pobeda” lidaparātos sešu stundu laikā notika trīs avārijas situācijas, vēsta “The Moscow Times”.

Tiek norādīts, ka aviokompānijas “Yamal” lidmašīna, kas bija ceļā no Gorno Altajskas uz Salehardu, veica avārijas nosēšanos Tolmačovas lidostā, jo lidaparātam bija radusies tehniska ķibele, kas netiek precizēta. Ar šo lidmašīnu ir aizliegts veikt reisus līdz brīdim, kamēr netiks noskaidroti problēmu iemesli.

Tuvāk vakaram “Ural Airlines” divas reizes centās izpildīt reisu no Jekaterinburgas uz Sočiem ar lidmašīnu “Airbus A321”, tomēr pēdējā brīdī reiss atcelts. Kā norāda vietējie mediji, lidmašīna divas reizes veikusi ieskriešanos, taču viens no dzinējiem nav pārslēdzies lidojuma režīmā. Tas aviokompānijai draud ar valsts uzraudzības iestāžu pārbaudēm un sodu par nekvalitatīvi veiktu tehnisko apkopi. Vēlāk “Ural Airlines” paziņoja, ka lidmašīnas dzinējs nav darbojies degvielas sistēmas defekta dēļ.

12. janvārī notika trīs incidenti ar lidsabiedrības “Pobeda” lidmašīnām. Vakarā tika ziņots, ka Čeboksaru lidostā no Maskavas ielidojušai lidmašīnai aizdegās galvenā šasija, un tāpēc lidmašīna tika novilkta no skrejceļa.

Tikmēr Maskavas – Barnaulas reisa piloti ziņoja par to, ka ar lidmašīnu nav iespējams veikt automatizētu nosēšanos, kā arī pārtrauca darboties lidmašīnas galveno asu sensori. Tādēļ lidmašīna veica avārijas nosēšanos Novosibirskā.

Trešā ķibele notika reisā Maskava – Ufa. Virs Čuvašijas piloti ziņoja par deguma smaku tualetē, tomēr lidaparātam izdevās tikt līdz galamērķim Ufā.

Tiek norādīts, ka avārijas incidentu skaits ar Krievijas lidsabiedrību lidmašīnām turpina pieaugt. 8. janvārī kļuva zināms, ka vairāk nekā 400 cilvēku faktiski iestrēguši Taizemē, jo “Aeroflot” lidmašīnu piemeklējušas tehniskas problēmas, kā rezultātā tā nav spējusi pacelties gaisā. Lielākajam Krievijas aviopārvadātājam tā bija astotā tehniskā ķibele piecu nedēļu laikā.

Kopumā laika posmā no 2023. gada janvāra līdz novembrim fiksēti vairāk nekā 670 incidenti Krievijas gaisa satiksmē. Pēc Krievijas aviācijas datiem, vairāk nekā 60% no tiem saistīti ar dzinēju kļūmēm. Vēl būtiski pieaudzis incidentu skaits lidojumu laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu