Nozīmīgā Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcā salūzis importa aprīkojums; analogu nav (15)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijā ievērojami samazinājies automobiļu benzīna ražošanas apjoms, jo “Lukoil” naftas pārstrādes rūpnīcā Ņižegorodā notikusi avārija, vēsta “Kommersant’”.

Izedevums vēsta, ka benzīna ražošanas apjomi Krievijā kritušies, jo notikusi avārija “Lukoil” piederošajā rūpnīcā “Ņižegorodnefeorgsintez”. Avārijas iemesli tiek saistīti ar importa tehnikas problēmām. Tā kā bojātā aparatūra ir ievesta no Krievijai “nedraudzīgas valsts”, to remontēt nav iespējams, jo sankciju dēļ nevar saņemt visas nepieciešamās rezerves daļas.

Pašā Krievijā analogas aparatūras nav, līdz ar to Krievijas varasiestādes meklēs iespējas, kā atrast līdzvērtīgas tehnoloģijas Ķīnā.

Tikmēr Krievijas Eiropas daļā vienas no lielākajām naftas pārstrādes rūpnīcām ražošanas jaudas samazinājušās teju divas reizes. Vienas naftas pārstrādes rūpnīcas darbs apturēts pilnībā 4. janvārī. Paredzams, ka “Lukoil” plāno pabeigt plānveida apkopes šajā rūpnīcā līdz pavasarim.

Iepriekš Kremļa propaganda regulāri uzsvērusi, ka “sankcijas pret Krieviju nestrādā vispār”, tomēr realitātē ir vērojams pretējs efekts, it īpaši vairākās nozarēs, piemēram, naftas pārstrādes jomā. Jau pērn septembrī kļuva zināms par degvielas cenu pieaugumu Krievijā, kas daudzviet radīja arī deficītu.

Rudenī arī Krievijas diktators Vladimirs Putins pauda neizpratni par to, ka pēc naftas produktu eksporta aizliegšanas dīzeļdegvielas un benzīna cenas turpināja savu kāpumu. Paredzams, ka problēmas “Lukoil” rūpnīcās nozīmēs jaunu degvielas cenu pieaugumu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu