Noskaties Traģēdija Jēkabpilī: eksplodējušajā apkures katlā dedzināti atkritumi un ķimikālijas (1)

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdienas rītā Jēkabpilī nogranda sprādziens, kas satricināja ēku logus Viestura ielas apkaimē. Apkārtējie zvanīja ugunsdzēsējiem un ziņoja par dūmiem, kas ceļas no vietējā tirdzniecības centra. Kad ieradās operatīvie dienesti, vienam no iestādes darbiniekiem vairs nevarēja palīdzēt.

Vairāki tirdzniecības centra “Atpūta” darbinieki šorīt saņēma zvanu no priekšniekiem, uzzinot, ka pāris dienas neviens nenāks uz darbu. Tobrīd veikalnieki vēl nezināja, kāds ir izmaiņu iemesls. Tirdzniecības centra “Atpūta” darbinieks stāsta, ka, atbraucot no rīta, neviens nav paskaidrojis, kas noticis.

Sprādziens ēkas pagrabā nogranda ap plkst. 7.00 no rīta. Pāris metru no sprādziena vietas atradās pusaudži, kuri apmeklēja lekcijas Agrobiznesa koledžā. Neviens no viņiem necieta. Blakus mājas iedzīvotājs stāsta, ka no trokšņa pamodies, bet nenojautis nelaimes apmēru un turpinājis gulēt.

Pārmeklējot tirdzniecības centra pirmo stāvu un pagrabtelpu, ugunsdzēsēji atrada mirušu 55 gadus vecu vīrieti. Darbinieks atradās netālu no apkures katla brīdī, kad tas eksplodēja. “Es domāju, ka vienkārši neizturēja spiediens – kaut kas ar apkures katlu. Varbūt nav ievērota darba drošība,” saka kaimiņš.

Teoriju par sliktiem darba apstākļiem un nepareizu apkures iekārtas izmantošanu apstiprina vietējā pašvaldības policija. Katls esot kurināts ar dažādiem atkritumiem, to skaitā ar auto riepām un ķīmiskām vielām.

Vairāk skaties “Degpunkta” sižetā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu