Slovākijas premjerministrs apņemas nepieļaut Ukrainas dalību NATO (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico Foto: Reuters/ScanPix

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico paziņojis, ka tikšanās laikā ar Ukrainas kolēģi Denisu Šmigalu viņš viņu informēs par Bratislavas nodomu bloķēt Ukrainas dalību NATO, jo pastāv trešā pasaules kara draudi. To viņš teica televīzijas kanāla RTVS ēterā sestdien, 20.janvārī, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Fico apstiprināja, ka viņš 24. janvārī Užgorodā tiksies ar Šmigalu. “Es viņam teikšu, ka es uzliku veto un bloķēšu šo [dalību NATO], jo tas ir tieši pamats Trešajam pasaules karam un nekam citam,” sacīja Fico. Turklāt premjerministrs solīja apstiprināt savu atteikumu nodot Ukrainai jebkādus ieročus.

“Es viņam teikšu, ka, runājot par iestāšanos ES, mēs tos respektējam, bet viņiem ir jāizpilda nosacījumi. Valsts, kas absolūti neizpilda nekādas prasības, nevar pievienoties ES,” turpināja Fico. Slovākijas premjerministrs precizēja, ka viņš uz Ukrainu dodas ar humāno palīdzību.

2023. gada oktobra beigās Fico paziņoja parlamentā Bratislavā, ka pārtrauc militāro palīdzību Ukrainai. “Mēs uzskatām, ka palīdzība Ukrainai ir tikai humāna un civilā palīdzība. Mēs vairs nepiegādāsim Ukrainai ieročus,” sacīja parlamenta vēlēšanās uzvarējušās partijas “Virziens-sociāldemokrātija” (SMER-SD) līderis.

Karš Ukrainā “nav mūsu karš, mums nav nekāda sakara ar šo karu”, viņš sacīja, raksturojot “tūlītēju militāro operāciju pārtraukšanu” kā “labāko risinājumu, kāds mums ir Ukrainai”.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu