Latvijas iedzīvotāji karu Ukrainā uzskata par svarīgāko Eiropas Savienības problēmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs
Eiropas Savienības karogs Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Latvijā 42% iedzīvotāju karu Ukrainā uzskata par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras Eiropas Savienība (ES), liecina "Eirobarometra" 2023. gada rudens aptauja.

Vēl 24% Latvijas iedzīvotāju par svarīgu problēmu ES atzīst imigrāciju, kā arī tikpat - 24% - uzskata, ka tā ir starptautiskā situācija kopumā. Tāpat aptuveni piektā daļa jeb 22% Latvijas iedzīvotāju par svarīgu problēmu ES atzīst cenu pieaugumu un inflāciju.

Savukārt no ES pilsoņiem kopumā 28% par svarīgāko problēmu ES atzīst karu Ukrainā, bet 28% uzskata, ka tā ir imigrācija. Kā trešo svarīgāko problēmu 24% ES pilsoņi uzskata starptautisko situāciju, bet 20% atzīst, ka tas ir cenu pieaugums jeb inflācija.

Tāpat Latvijas iedzīvotāji par svarīgām problēmām ES atzinuši ekonomisko situāciju (14%), terorismu (11%), energoapgādi (9%), veselības aprūpi (8%) un bezdarbu (5%).

Savukārt ES pilsoņi par svarīgām problēmām ES uzskata arī vidi un klimata izmaiņas (16%), ekonomisko situāciju (14%), dalībvalstu publisko finanšu stāvokli (11%), energoapgādi (11%) un terorismu (10%).

Aptauja liecina, ka salīdzinoši biežāk gan Latvijas iedzīvotāji, gan ES pilsoņi kā vienu no divām svarīgākajām problēmām, ar kurām saskaras ES, ir norādījuši terorismu.

Kopš pagājušā gada pavasara gan Latvijas, gan ES pilsoņu bažas par terorismu kā problēmu ES ir palielinājušās par pieciem procentpunktiem.

Aptauja veikta 2023.gada rudenī, bet tās rezultāti publicēti neilgi pirms gadumijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu