Kārtējais "Kristus sūtnis", kurš iekāroja bērnus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sievietes kristības "La Luz Del Mundo" baznīcā
Sievietes kristības "La Luz Del Mundo" baznīcā Foto: AFP / Scanpix

Tikai dažas nedēļas pirms amerikāņu uzņēmēja un dzimumnoziedznieka Džefrija Epšteina privātā lidmašīna piezemējās Ņujorkā un bēdīgi slavenais pedofils beidzot tika arestēts, “La luz del mundo” baznīcas trešais līderis Nāsons Hoakins Garsija izkāpa pats no savas privātās lidmašīnas Losandželosā un tika arestēts līdzīgu iemeslu dēļ. Mācītājs, kurš bija radis dzīvot kalpu ielenkumā, bija izsludināts meklēšanā par cilvēktirdzniecību, bērnu pornogrāfijas izgatavošanu un mazgadīgā izvarošanu.

“La Luz Del Mundo” baznīca (no spāņu valodas: “Pasaules gaisma”) ir dibināta 1926. gadā, un tās locekļi apgalvo, ka baznīcas atzari ir atrodami visā pasaulē, ar īpaši izvēlētu apustuļu palīdzību palīdzot nest Dieva vārdu tumsībā.

Dokumentālajā seriālā “Atklājot patiesību: “La Luz del Mundo” baznīca”, kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, vēstīts, ka baznīcai ir draudzes vairāk nekā 50 pasaules valstīs un tā ir vienīgā patiesā baznīca, kas nodrošina pestīšanu un vietu debesu valstībā. Trīs sēriju seriālā atklāta detalizēta baznīcas vēsture, kuras laikā jaunām meitenēm regulāri bija “jādejo” apustuļu priekšā un jāiesaistās seksuālos aktos.

VIDEO: SERIĀLA KACEKLIS

Intervijā ar izdevumu “Variety” seriālā veidotāja Dženifera Tieksiera stāstīja, ka ar savu darbu vēlējās pievērst uzmanību stāstam, kas nebija izpelnījies pārāk plašu mediju uzmanību par spīti tam, ka baznīca ir tik populāra visā pasaulē.

“Mani pārsteidz tas, cik daudzi cilvēki nav par šo organizāciju vispār dzirdējuši. Pirmkārt un galvenokārt es vēlos, lai cilvēki, kuri skatās šo seriālu, uzzina, kas notiek,” teica Tieksiera.

Baznīcas dibinātājs bija Hoakins Gonsaless, kurš vēlāk varu nodeva savam dēlam, kurš savukārt savējam. Visi trīs vīri ir pazīstami kā Apustuļi, kas apgalvoja, ka viņus ir piemeklējusi “dievišķa atklāsme”.

Seriālā intervēti baznīcas bijušie locekļi, kas atklāja, kā Apustuļi izveidoja un uzturēja sistēmu, kas bija paredzēta bērnu sagādāšanai un audzināšanai netiklām vajadzībām. Notikumi seriālā kulmināciju sasniedz Apustuļa Nāsona Hoakina Garsijas aresta un tiesas brīdī. Beigu beigās viņam par bērnu seksuālu pavešanu tika piespriesti 16 gadi un astoņi mēneši cietumā. Filmas veidotāji centās saņemt atbildes uz vairākiem jautājumiem arī no pašas baznīcas vadības, tomēr centieni bija velti.

“Tur darbojās prāta kontrole. Šie cilvēki tika pārliecināti ticēt, ka pestīšana iegūstama tikai ar Apustuļu palīdzību. Tur pastāv varas struktūra, kas apklusināja cilvēkus,” piebilda Tieksiera.

Daudzi no seriālā intervētajiem baznīcas bijušajiem locekļiem vai cietušajiem kameras priekšā par piedzīvoto runā pirmo reizi. Filmā arī atklāti vēl iepriekš neredzēti kadri, piemēram, ainas no tiesas sēdēm.

“Šajā organizācijā ir daudz labu cilvēku, kas veic labu darbu. Jācer, ka šis ir atgādinājums tam, kas ir jāpaveic, lai kaut kas mainītos,” teica Tieksiera, piebilstot, ka pārāk daudzi uzskata, ka Nāsons Hoakins Garsija nav vainīgs un nepacietīgi gaida viņa atgriešanos.

Nāsons Hoakins Garsija
Nāsons Hoakins Garsija Foto: AP/Scanpix

Pārsteidzoši, bet baznīca ar pilnu sparu darbojas un funkcionē joprojām. Nāsons joprojām ir Apustulis un baznīcu vada pa telefonu no savas cietuma kameras. Par laimi, brīvībā kāju viņš nespers vēl ilgi.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu