Fico pēc krievu raķešu uzbrukuma Ukrainas galvaspilsētai spriedelē, ka "dzīve Kijivā norit normāli" (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico.
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico. Foto: Petr Josek Snr/REUTERS

Slovākijas premjers Roberts Fico otrdien, 23. janvārī, preses konferencē paziņojis, ka dzīve Ukrainas galvaspilsētā norit normāli un tur nav kara, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". 

Fico šos apgalvojumus paudis dažas stundas pēc okupantu raķešu uzbrukuma Kijivai un vienu dienu pirms plānotās tikšanās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu.

Žurnālists jautāja Fico, vai viņam būtu pareizi doties uz Kijivu, lai labāk izprastu karu Ukrainā. Viņš atbildējis: "Tur notiek lokalizēts konflikts".

"Jūs nopietni domājat, ka Kijivā ir karš? Es ceru, ka nerunājat nopietni. Dodieties uz turieni un sapratīsiet, ka pilsētā norit normāla dzīve, pilnīgi normāla dzīve," turpināja Fico.

Fico iepriekš ir paudis Krievijai draudzīgus apgalvojumus. Jau ziņots, ka viņš 20. janvārī teicis, ka Ukraina neesot suverēna valsts un atrodoties pilnīgā ASV kontrolē.

Viņš arī iestājas pret militāro palīdzību Kijivai un pret sankcijām, kam pakļauta Krievija, turklāt iebildis arī pret Ukrainas uzņemšanu NATO.

Trešdien Užhorodā, kas atrodas Ukrainas rietumos pie robežas ar Slovākiju, Fico paredzēta tikšanās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu.

"Es viņam pavēstīšu, ka esmu pret Ukrainas dalību NATO un ka uzlikšu tai veto," piebildis Fico. "Tā būtu vienkārši pamats 3.pasaules karam, nekas vairāk."

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu