"Latvenergo" valdē uz laiku iecelta Boreiko

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilvija Boreiko.
Ilvija Boreiko. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Latvenergo" padome par uzņēmuma valdes locekli uz laiku iecēlusi Ilviju Boreiko, teikts "Latvenergo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Boreiko valdes locekles amatā strādās līdz noslēgsies pastāvīgā valdes locekļa atlase.

Kompānijā norāda, ka Boreiko strādā "Latvenergo" kopš 2001.gada, un kopš 2023.gada viņa ir "Latvenergo" attīstības direktore. Savukārt no 2022.gada augusta līdz 2023.gada novembrim Boreiko bija arī SIA "Latvijas vēja parki" valdes priekšsēdētāja.

Tāpat kompānijā min, ka "Latvenergo" koncerna stratēģija 2022.-2026.gadam paredz būtisku pieaugumu koncerna atjaunojamo energoresursu ražošanas jaudās, mazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas un sekmējot Latvijas klimatneitralitātes sasniegšanu līdz 2050.gadam.

"Latvenergo" valdes locekļa ar kompetenci attīstības jautājumos atbildība ir koncerna izaugsme jaunos elektroenerģijas tirgus segmentos - vēja un saules parku attīstībā, elektromobilitātes pakalpojumu un nākotnes enerģijas ražošanas projektos.

LETA jau ziņoja, ka 26.janvārī beidzās pieteikšanās konkursā uz "Latvenergo" valdes locekļa amatu ar attīstības direktora kompetenci.

Lēmumu par atlīdzību valdes locekļiem pieņem "Latvenergo" padome, taču konkursa izsludināšanas brīdī valdes locekļa mēneša atlīdzība bija 10 287 eiro.

Konkurss tika izsludināts, jo 2023.gada novembrī "Latvenergo" valdes loceklis un attīstības direktors Kaspars Cikmačs atstāja amatu.

"Latvenergo" valdē šobrīd strādā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste, kā arī valdes locekļi Boreiko, Dmitrijs Juskovecs, Guntars Baļčūns un Harijs Teteris.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 1,537 miljardi eiro, kas ir par 30,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 283,4 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu