EP apspriedīs Ždanokas iespējamo sadarbību ar Krievijas drošības dienestu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlaments (EP) šodien apspriedīs izskanējušās ziņas par iespējamo eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas (LKS) sadarbību ar Krievijas Federālo drošības dienestu (FSB).

Kā informēja EP preses sekretārs Jānis Krastiņš, diskusijas EP notiks šodien, savukārt balsojums notiks ceturtdien, 8.februārī. Plānots, ka deputāti pārrunās arī citus Krievijas iejaukšanās mēģinājumus.

Jau rakstīts, ka nopludinātas elektroniskā pasta sarakstes liecina, ka Ždanoka vismaz kopš 2004.gada regulāri atskaitījās Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem par savām aktivitātēm un lūdza naudu pasākumu rīkošanai.

Ždanoka noliedz sadarbību ar Krievijas izlūkdienestu, bet no savām kontaktpersonām dēvē par jaunības draugu, vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica". Sarakste nonākusi Krievijas pētnieciskā izdevuma "The Insider" rīcībā, bet tas informācijā dalījies ar "Re:Baltica", igauņu portālu "Delfi" un Zviedrijas laikrakstu "Expressen".

Krastiņš atzīmē, ka publiskotās ziņas pamudinājušas EP sākt iekšēju izmeklēšanu. EP priekšsēdētāja Roberta Metsola nodevusi šo jautājumu izskatīšanai Padomdevēja komitejai rīcības kodeksa jautājumos.

Plenārsēdes debatēs ar Eiropas Savienības (ES) Padomes un Eiropas Komisijas pārstāvjiem EP deputāti plašāk aplūkos arī citus Krievijas mēģinājumus iejaukties ES demokrātiskajos procesos un runās par to, ko ES varētu darīt, lai risinātu šo problēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu