"Tet" grupas apgrozījums pērn provizoriski sarucis par 10,6%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" grupa pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 292 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,6% mazāk nekā 2022.gadā, savukārt grupas peļņa bija 17,8 miljoni eiro, pavēstīja uzņēmumā.

Vienlaikus "Tet" grupas uzņēmumu EBITDA jeb peļņa no uzņēmuma pamatdarbības pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem 2023.gadā bija 54,7 miljoni eiro.

"Tet" pagājušajā gadā investējis 30,3 miljonus eiro.

"Tet" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Uldis Tatarčuks skaidro, ka pērn investēts nākamās paaudzes infrastruktūras, kiberdrošības, informācijas tehnoloģiju (IT) nodrošinājumu un citās jomās.

Optiskā interneta tīkla paplašināšanā, modernizācijā un drošības stiprināšanā 2023.gadā investēti 6,9 miljoni eiro. Tāpat pērn veikti tehnoloģiskie uzlabojumi "Tet" tīkla aizsardzībai pret DDoS jeb piekļuves atteices uzbrukumiem, ir palielināta sistēmas kapacitāte un veikti citi uzlabojumi.

Vienlaikus pērn uzlabota lietojumu un interneta lapu aizsardzība, kopējām investīcijām kiberdrošībā sasniedzot gandrīz miljonu eiro.

Tatarčuks norāda, ka kopumā 2023.gads "Tet" bijis veiksmīgs, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko un ģeopolitisko situāciju, uzņēmums ir īstenojis savu stratēģiju un turpinājis attīstību.

"Tet" pērn pilnveidojis reģionālas nozīmes kompetenci kiberdrošības jautājumos, kas rada pienesumu valsts drošības stiprināšanā.

Uzņēmuma piedāvāto datu centru un mākoņpakalpojumu biznesā apgrozījums pērn pieaudzis par 3,1 miljonu eiro. "TetCloud" platformā klientu skaits 2023.gadā, salīdzinot ar 2022.gadu, ir palielinājies par 16%. Vienlaikus pērn pakalpojumu klāsts ir papildināts ar jauniem risinājumiem, pēc kuriem ir augsts pieprasījums Latvijā un eksporta tirgos.

"Tet" pārstāvji norāda, ka uzņēmuma piedāvātās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) infrastruktūras un ekspertu eksports Ukrainā ir starp datu centru pakalpojumu līderiem.

Tāpat pērn turpināta "Tet" meitasuzņēmumu, tostarp "Baltijas datoru akadēmija", "Helio Media" un "Citrus Solutions" attīstība.

"Baltijas datoru akadēmija" nodrošināja dažāda veida IT apmācības ne tikai tehnoloģijās, bet arī to izmantošanā, palielinot apgrozījumu par 60%. Uzņēmuma "Helio Media" TV kanālu auditorija pērn palielinājās, tādējādi apgrozījums reklāmas biznesa sadaļā pieauga par 23%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Savukārt "Citrus Solutions" pērn īstenoja vairākus stratēģiskos būvobjektus, tostarp atbilstoši termiņam pabeigta Latvijas-Baltkrievijas robežas būvniecības pirmā kārta.

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 326,656 miljoni eiro, kas ir par 29% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 10,7% un bija 25,779 miljoni eiro. Vienlaikus pašas "Tet" apgrozījums 2022.gadā bija 231,436 miljoni eiro, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 10,2% un bija 24,056 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu