VIDEO Smiltenieti slimošanas laikā atlaiž no darba: vai tas ir likumīgi? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Mēru iedzīvotāja Ivanda oktobrī sākusi darbu apģērbu veikalā Smiltene. Decembrī sieviete saslimusi, un kā liels pārsteigums nākusi ziņa, ka pēkšņi atbrīvota no darba, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Ivanda stāsta, ka jau iesākumā darbs apģērbu veikalā bijis visai grūts – nācies strādāt sešas dienas nedēļā. Lai gan veikala īpašniece meklējusi vēl vienu kolēģi, lai darbinieces varētu strādāt maiņās, tā arī divu mēnešu laikā nevienu pretendenti darbā neesot pieņēmusi.

Ivanda lūgusi priekšniecei brīvdienu 1. decembrī. Pēc tās jutusi, ka sašķobījusies veselība, un izrādījies – pie vainas Covid-19 vīruss. Priekšniece gan aicinājusi ierasties darbā šā vai tā, taču sieviete esot kategoriski atteikusies. Viņa sazinājusies ar ģimenes ārsti, kura 5. decembrī atvērusi slimības lapu A. Jūtot, ka pēc 9 dienām tā arī nav atkopusies, lūgusi atvērt slimības lapu B.

Drīzumā sieviete paziņojusi priekšniecei datumu, kurā gatava atgriezties darbā, taču atbildi neesot saņēmusi. Iesniedzot pieteikumu slimības pabalsta saņemšanai, par lielu pārsteigumu Ivandu gaidījis atteikums.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbiniece esot paskaidrojusi, ka Ivandai uzteikts darbs jau 14. decembrī – laikā, kad viņa slimojusi.

Kā situāciju skaidro Ivandas bijusī priekšniece un vai pārkāpumus saskata Valsts darba inspekcijā, skatieties video!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu