"Ryanair" lidmašīnu apkopes uzņēmums Kauņā meklē 250 jaunu darbinieku

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Īrijas zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" netieši kontrolētais apkopes, remonta un kapitālremonta uzņēmums "Kaunas Aircraft Maintenance Services" (KAMS) paplašina darbību Kauņas lidostā un rada 250 jaunas darbavietas.

"Kaunas Aircraft Maintenance Services" pašlaik strādā četros angāros Kauņas lidostā. Mēs pašlaik paplašināmies un meklējam vēl apmēram 250 darbinieku," informēja kompānijas vadītājs Karolis Čepuks, piebilstot, ka ļoti nepieciešami uzņēmuma ir pieredzējuši mehāniķi un metinātāji.

KAMS, kas regulāri rīko mehāniķu mācekļu kursus, Lietuvas Reģistru centrā iesniegtajos 2022.-2023.finanšu pārskatos ir norādījusi uz "nelielu kvalificētu darbinieku trūkumu pieaugošā pakalpojumu apmēra dēļ".

"Krievijas karš pret Ukrainu ir samazinājis iespējas piesaistīt kvalificētus aviācijas inženierus no Ukrainas," piebilsts uzņēmuma pārskatos.

Lietuvas sociālās apdrošināšanas fonda "Sodra" dati liecina, ka kompānijā pašlaik ir 299 darbinieki, kuru vidējā darba samaksa ir 3000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

KAMS apkalpo tikai "Ryanair" lidmašīnas. 2022.-2023.finanšu gadā kompānijas tīrā peļņa sasniedza 1,6 miljonus eiro salīdzinājumā ar 439 500 eiro iepriekšējā 12 mēnešu periodā. Kompānijas ieņēmumi pieauga par 50% līdz 14,9 miljoniem eiro.

"Ryanair" 2010.gadā atklāja savu bāzi Kauņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu