Kāpēc Kremlim nepieciešamas teorijas par Putina slimībām, nāvi un dubultniekiem? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV laikraksts “The Wall Street Journal” (WSJ) veltījis plašu publikāciju Krievijas profesoram Valērijam Solovejam, meklējot atbildes uz jautājumu, kāpēc Kremlim varētu būt izdevīgas Soloveja skandalozās teorijas par Krievijas diktatora Vladimira Putina slimībām, nāvi un dubultniekiem.

Šo jautājumu laikrakstam ekspertu statusā komentē Džordža Buša jaunākā prezidentūras laika padomnieks Krievijas jautājumos Tomass Grems un Ēriks Grīns, kurš šādu amatu ieņem pašreizējā prezidenta Džo Baidena administrācijā.

Abi eksperti uzskata, ka Kremlis varētu izmantot Soloveju un viņa teorijas, lai aizpildītu informācijas vakuumu ap Putinu ar apšaubāmu informāciju, tādējādi mēģinot diskreditēt pēdējos neatkarīgos Krievijas medijus, kas izvēlas atspoguļot Soloveja teorijas.

Šādas teorijas Kremlim ir izdevīgas arī tāpēc, ka situācijā, kad tiek baumots par Putina nāvi vai drīzo nāvi, mazinās nepieciešamība Rietumiem pastiprināt spiedienu uz Krieviju un Putinu.

Kad pagājušajā nedēļā iznāca ASV politiskā komentētāja Takera Karlsona intervija ar Putinu, Solovejs paziņoja, ka Karlsons esot sarunājies ar Putina dubultnieku, kurš pasaulei turpmāk tikšot uzdots par īsto Putinu.

“[Īstais] Putins ir mirs, neatgriezeniski miris, viņš nevarēs augšāmcelties, viņš paliks saldētavā,” izteicās Solovejs.

Pirmo reizi par Putina nāvi Solovejs paziņoja pagājušajā gadā, un kopš tā laika viņš uzstāja, ka Putina līķis atrodas saldētavā, bet viņa vietu esot ieņēmis dubultnieks.

Savukārt par faktisko Krievijas vadītāju kļuvis Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, kurš esot organizējis Putina līķa noslēpšanu un viņa aizstāšanu ar dubultnieku.

Savukārt par dažādām Putina veselības problēmām, piemēram, to, ka viņš esot neizdziedināmi slims, Solovejs stāsta jau vairākus gadus.

Viņš uzsver, ka viņa informācijas avoti esot “augstu stāvošas personas”.

Soloveju Krievija 2022.gada rudenī pasludināja par “ārvalstu aģentu”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu