Izglītības ministre: Pirmsskolas vecuma bērnu digitāla pratība ir ļoti svarīga tēma (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Iemācīt digitālās prasmes pirmsskolas vecuma bērniem ir svarīgs, bet ne viegls uzdevums, ceturtdien, 15. februārī, atklājot starptautisko konferenci "Digitālā pratība pirmsskolā", sacīja izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Ministre uzsvēra, ka pirmsskolas vecuma bērnu digitāla pratība ir ļoti svarīga tēma, jo bērni, kas šobrīd iet pirmsskolas mācību iestādēs, ir piedzimuši pasaulē, kur digitālā vide nepārtraukti ir viņiem apkārt. Savukārt tad, kad bērni izaugs, viņi strādās profesijās, kādu vēl šobrīd nemaz nav un kas prasīs dažādu digitālo rīku izmantošanu, sacīja Čakša.

"Mēs esam ļoti lielu izaicinājumu priekšā, proti, kā šīs digitālās prasmes iedot tā, lai no vienas puses mēs atbalstītu bērna attīstību, bet no otras puses - neapslāpētu dabiskas izpausmes. Tas nav viegls un vienkāršs uzdevums," teica ministre.

Čakša uzsvēra, ka zinātne joprojām strīdas par to, cik daudz ekrāna laika mazam bērnam ir piemēroti un kā tas ietekmē sīko motoriku. Vienlaikus ministre paļaujas uz to, ka skolotāji mācās un izzina šos jautājumus un zina kā vislabāk mācīt bērnus. Čakša cer, ka Izglītības un zinātnes ministrija, veidojot caurviju zināšanas un citus mehānismus, būs labs atbalsts skolotājiem.

Šodien tiešsaistē notiek starptautiska konference "Digitālā pratība pirmsskolā", kuras laikā eksperti no Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas dalās pieredzē par to, kā veidot mūsdienīgu un bērniem saistošu digitālo mācību līdzekļu saturu, kas palīdz satura apguvē jau pirmsskolā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu