Aviokompānijas "SmartLynx Airlines" izpilddirektora amatā iecelts Demeniuss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā bāzētās aviokompānijas SIA "SmartLynx Airlines" izpilddirektora amatā iecelts līdzšinējais aviokompānijas komercdirektors un valdes loceklis Edvins Demeniuss, informēja aviosabiedrība.

Demeniuss darbu amatā sācis ceturtdien.

"Šī gada mērķis ir strādāt pie uzņēmuma efektivitātes palielināšanas, īpašu uzmanību veltot darbības paplašināšanai starpsezonu periodos," atzīmē Demeniuss.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka darbu valdē ir atstājis līdzšinējais "SmartLynx" izpilddirektors Žigimants Surints, lai pēc astoņiem gadiem uzņēmumā fokusētos uz citiem uzņēmējdarbības virzieniem.

Tāpat kompānijā min, ka, pateicoties pieaugošajam pieprasījumam pēc lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumiem (ACMI) pasažieru pārvadājumiem Eiropā un uzņēmuma veiktajiem stratēģiskajiem soļiem, "SmartLynx" 2023.gadā veica par 48% vairāk lidojumu, pārvadājot par 53% vairāk pasažieru nekā 2022.gadā. Pērn aviokompānija palielināja arī gaisa kuģu floti no 49 līdz 67 lidmašīnām un plāno turpināt paplašināšanos, lai līdz 2026.gadam flotē būtu 100 lidmašīnu.

Tādējādi turpmāk "SmartLynx" valdē strādās Demeniuss, Mindaugs Kazakevičs, Deniss Žilkins, Skirmants Sutkus un Sigurdurs Hrafns Gislasons.

TVNET jau vēstīja, ka "SmartLynx Airlines" 2023.gadā pārvadājusi 6,56 miljonus pasažieru, kas ir par 52,9% vairāk nekā 2022.gadā. Vienlaikus kompānija veikusi 47 495 lidojumus, kas ir par 48,3% vairāk nekā 2022.gadā.

Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 235,156 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa bija 11,708 miljoni eiro.

"SmartLynx Airlines" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Smart Aviation Holding", kas pieder "Avia Solutions Group", kura patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Gediminas Žiemelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu