VIDEO Okupanti saņēmuši jaunu modernizēto T-80BVM tanku partiju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "defence-blog".com

Okupācijas karaspēka armija saņēmusi jaunu modernizēto T-80BVM galveno kaujas tanku partiju no Omskas transporta mašīnu rūpnīcas.

"Defence Blog" ziņo, ka modernizētajā versijā T-80BVM esot pastiprināta dinamiskā aizsardzība, kas uzlabos apkalpes drošību. Turklāt tanks ir aprīkots ar papildu jumta aizsardzības moduli, kas tanka torni labāk pasargās no dronu uzbrukumiem.

Izmantojot gāzturbīnas dzinēju, T-80BVM nodrošināšot lielāku ātrumu un manevrētspēju, izpildot mūsdienu prasības un pierādot tā uzticamību dažādos klimatiskajos apstākļos.

T-80BVM, kas ir modernizēts T-80BV galvenā kaujas tanka atkārtojums, ir konstruēts tā, lai tas būtu mobils un viegli pielāgojams, spējīgs iesaistīties dažādās kaujas vidēs, sākot no pilsētvides un beidzot ar klajiem laukiem.

Bruņots ar 125 mm 2A46M-4 gludstobra ieroci, T-80BVM var izmantot plašu munīcijas klāstu. Tā sekundārajā bruņojumā ietilpst koaksiālais 7,62 mm PKT ložmetējs un 12,7 mm NSVT pretgaisa aizsardzības ložmetējs, kas uzstādīts uz torņa jumta. Turklāt tanks ir aprīkots ar astoņiem dūmu granātu palaidējiem, kas stratēģiski novietoti, lai radītu dūmu aizsegu savas atrašanās vietas aizsegšanai kaujas laikā.

Kopš 2024. gada februāra Krievijas armija, kā ziņots, Ukrainā kaujā zaudējusi aptuveni 120 T-80BVM tankus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu