Netanjahu ir pret palestīniešu valsts starptautisku atzīšanu (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdienas vakarā paziņoja, ka viņš noraida plānu par palestīniešu valsts starptautisku atzīšanu, un sacīja, ka šāda iniciatīva "pasniegtu milzu balvu terorismam".

Pirms Netanjahu šo plānu līdzīgā veidā noraidīja Izraēlas nacionālās drošības ministrs Itamars Bengvirs no galēji labējās partijas "Jūdu spēks" un finanšu ministrs Bezalels Smotričs no galēji labējās Reliģiskā cionisma partijas, atbildot uz ziņām par šo plānu ASV laikrakstā "The Washington Post".

Laikraksts, atsaucoties uz vairākiem ASV un arābu diplomātiem, ziņoja, ka Izraēlas galvenā sabiedrotā ASV ar vairākām arābu valstīm strādā pie visaptveroša plāna ilgstoša miera panākšanai starp Izraēlu un palestīniešiem.

Laikraksts ziņoja, ka šajā plānā ir ietverts stingrs laika grafiks palestīniešu valsts izveidošanai.

"Izraēla turpinās pretoties vienpusējai palestīniešu valsts atzīšanai," Netanjahu paziņoja ierakstā ivritā sociālo mediju platformā "X".

"Šāda atzīšana pēc 7.oktobra slaktiņa pasniegtu milzu balvu bezprecedenta terorismam un novērstu jebkādu miera vienošanos nākotnē," paziņoja Netanjahu.

"Izraēla kategoriski noraida starptautiskus diktātus par pastāvīgu atrisinājumu ar palestīniešiem," viņš piebilda, sakot, ka miera vienošanās var būt rezultāts tikai "tiešām sarunām bez priekšnosacījumiem".

"The Washington Post" ziņoja, ka šis plāns sāktos ar pamieru, kas "ilgtu vismaz sešas nedēļas", un amatpersonas cerot, ka vienošanās var tikt panākta pirms musulmaņu svētā ramadāna mēneša sākuma 10.martā.

Vienošanās ietvertu karadarbības pauzi, "Hamās" sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu, un laika grafiku palestīniešu valsts izveidošanai.

"Mēs nekad nepiekritīsim šādam plānam, kas patiesībā saka, ka palestīnieši pelnījuši balvu par viņu izdarīto briesmīgo slaktiņu," sociālo mediju platformā "X" rakstīja Smotričs, nosaucot palestīniešu valsti par "eksistenciālu draudu Izraēlas Valstij".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu